Gå til sidens hovedinnhold

FrP vil bygge kryss på Helgelandsmoen | Lavrans Kierulf

Artikkelen er over 1 år gammel

Valg 2019: Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne regjeringen har gjennomfører det tidligere regjeringer ikke har maktet. Nå kommer Ringeriksbanen og ny E16 helt frem til Hønefoss. I disse dager skal planen vedtas av regjeringen og vi i Viken FrP mener at regjeringen må bygge kryss på Helgelandsmoen.

Krysset er Buskerud fylkeskommune sitt viktigste innspill til reguleringsplanen, der har fylket med FrP i spissen gått så langt som å forutsette bygging av kryss.

Når vi skal gjennomføre et prosjekt til flere titalls milliarder kroner er det viktig at vi sørger for å få mest igjen av hver eneste veikrone. Krysset på Helgelandsmoen er det enkeltprosjektet som gir mest samfunnsnytte i hele prosjektet. Det er positiv samfunnsøkonomi på flere hundre millioner.

I tillegg vil dette krysset gi grunnlag for å utvikle flere tusen arbeidsplasser på Helgelandsmoen og i Ringeriksregionen forøvrig. Her snakker vi om områder som i dag ikke brukes til noe, som i fremtiden kan brukes til mye.

I FrP er vi opptatt av å lytte til folk flest. Folk flest i regionen er opptatt av dette krysset. Derfor vil jeg som leder av Viken FrP be samferdselsminister Jon Georg Dale og kommunalminister Monica Mæland om å si ja til dette krysset. Hvorfor skal man bygge vei hvis man ikke skal kunne komme seg av og på veien?

Kommentarer til denne saken