Hvor ligger det fineste friluftsområdet i din kommune?

Er Nøklebytangen det fineste friluftsområdet i Jevnaker?

Er Nøklebytangen det fineste friluftsområdet i Jevnaker? Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Statsråd Sundtoft vil at alle kommuner skal kåre sitt fineste friluftsområde i løpet av Friluftslivets år 2015.

DEL

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft har i Friluftslivets år 2015 oppfordret alle landets ordførere til å kåre kommunens fineste friluftslivsområde.

Målet er at alle kommunene i landet gjør dette i løpet av året og kåringen er en del av markeringen av friluftslivets år.

Markedsføring

Norsk Friluftsliv, som har den daglige ledelsen av Friluftslivets år, vil synliggjøre de valgte områdene, blant annet på hjemmesidene til Friluftslivets år. I prosessen fram mot en kåring vil flere turmål og turområder bli løftet fram.

Kåringen dreier seg dermed ikke bare om å finne fram til dette ene området i hver kommune, men å spre informasjon om friluftsområder i alle landets kommuner.

Skjulte perler?

– Jeg håper at kåringen og prosessen i forkant av kåringen gjør at flere blir inspirert til å komme seg ut på tur i sin egen kommune, og at flere får kunnskap om attraktive turmål, sier statsråden.

– Jeg er sikker på at mange vil oppdage skjulte perler man ikke visste om. I løpet av 2015 ønsker jeg også å besøke noen av de områdene som kommunene kårer som sitt fineste friluftslivsområde, sier Sundtoft.

Hvilke friluftsområder mener du er de flotteste i henholdsvis Jevnaker, Ringerike og Hole? Har vi noen skjulte perler?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags