Gå til sidens hovedinnhold

Fridtjof fra Hønefoss var aller best da X-games testet ny øvelse

Artikkelen er over 2 år gammel

Fridtjof Sæther Tischendorf fra Hønefoss kan ha skrevet seg inn i snowboard-historiebøkene da han ble den aller første vinneren av øvelsen «knuckle-huck» i X-games i helgen.

Dommerne kåret Fridtjof til vinner i den flunkende nye øvelsen, som ble kjørt i Aspen i Colorado natt til søndag, norsk tid.

Knuckle-huck er en helt ny øvelse som ble testet ut i årets X-games. Her handler det ikke om mange rotasjoner og halsbrekkende, akrobatiske krumspring. I stedet får utøverne en halvtime på seg til å gjøre flere runs, hvor de utelukkende kjører over kuler, og ikke hopp.

Så gjelder det å legge inn iøynefallende triks som vekker begeistring både på tribunen og blant dommerne.

LES OGSÅ: Uheldig i finalen i US open, men topp 10 i verden

Fornyer sporten

– X-games er flinke til å fornye sporten, sier Arnt Sæther, far til Fridtjof Sæther Tischendorf.

Han opplyser at det er krefter i snowboardmiljøet som synes det har blitt litt vel mye akrobatikk og rotasjoner i de eksisterende øvelsene, og «knuckle-huck» er et forsøk på å komme tilbake til det opprinnelige i sporten.

– Øvelsen går ut på at 10 utøvere kjører full rulle i en halvtime: De kjøres opp til toppen av bakken etter hvert run. De rekker et sted rundt fem runs på halvtimen, forteller Arnt Sæther.

Les også

– Mamma og pappa er mine beste sponsorer

Slo an hos publikum

Etter at utøverne hadde vært gjennom dette, var det opp til dommerne å avgjøre. Fridtjof fikk gode reaksjoner fra publikum, og ble etter hvert kåret til tidenes første vinner i den helt nye øvelsen.

Om øvelsen tar av for alvor gjenstår å se, men uansett vil det alltid stå fast at den aller første vinneren kommer fra Hønefoss.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.