Grenen «knuckle-huck» ble arrangert for første gang i år i Aspen i USA.

– X-games gikk over all forventning. Å vinne gull i et nytt arrangement var ganske spesielt, forteller Hønefoss-gutten Fridtjof Sæther Tischendorf (21).
 

Fridtjof startet med snowboard som 10-åring på Ringkollen. Der har han brukt mange timer av tiden sin.

– Da jeg først ble hekta brukte jeg sikkert titusen timer på Ringkollen. Jeg var der fra det åpnet til det stengte. Fra tirsdag til torsdag og i helgen. Faren min kjørte meg alltid. Det handlet bare om å hele tiden kjøre snowboard, forteller han.

Relaterbart

Fritdtjof forteller at konseptet med konkurransen var å lage et event som vanlige folk kan relatere til.

– De har tatt bort selve hoppet, og så har du bare en gigantisk svær kul. Det er ikke alle som tør å hoppe, men alle tør å kjøre over en kul, forteller han.

Likevel er det litt mer ekstremt enn hvordan vanlige folk kjører på skiferiene sine. Målet er å gjøre et triks på en svær kul med en litt mer leken tankegang.

– Man tar det til det mer ekstreme og ser hvor langt man kan pushe det, opplyser Fridtjof.

 

En livsstil

Snowboarderen lever allerede av sporten.

– Det har blitt en livsstil. Jeg lever av det, og reiser rundt, sier han.

Likevel skulle han noen ganger ønske at han kunne reise til litt varmere strøk.

– Jeg er jo mye og reiser. Mer eller mindre bare der det er snø. Jeg skulle gjerne reist på andre feriesteder en gang i blant, sier han.

Hardt arbeid

I løpet av årene som snowboardkjører har han allerede vært gjennom en del operasjoner.

– Jeg slet en del med skader etter jeg ble femten. Jeg har foreløpig hatt fire operasjoner. Ting kommer ikke av seg selv, mener han.

På tross av skadene har han ikke gitt seg.
– Jeg ønsker alltid komme sterkere tilbake.

 

Likevel forteller han at det er vanlig å slutte profesjonelt med snowboard i ganske tidlig alder. Derfor har Fridtjof begynt å filme kjøringen.

– Det er vanskelig å se hvor man skal ta dette videre. Det er gøy med konkurransekjøring. Jeg ønsker gode resultater der. Men det er viktig å komme over i filmdebuten siden det er vanskelig å holde konkurransekjøringsnivået oppe. Å leve av å filme er ganske stort innenfor sporten. Det er et steg mange ønsker å ta, avslutter han.

LES OGSÅ: