Fremskrittspartiet inkluderer kryss på Helgelandsmoen i sitt alternative budsjett | Nina Pauline Sjølie Lauritzsen

KRYSS: – Det vil være synd om kommunen ikke får dra større nytte av ny E16, skriver Nina Pauline Sjølie Lauritzsen (Frp).

KRYSS: – Det vil være synd om kommunen ikke får dra større nytte av ny E16, skriver Nina Pauline Sjølie Lauritzsen (Frp). Foto:

Av

Helgelandsmoen har potensiale til å bli en av Norges største næringslivsparker, mener Nina Pauline Sjølie Lauritzsen (Frp).

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hole Frp er svært fornøyd med gjennomslag for å inkludere kryss på E16 Helgelandsmoen, i Fremskrittspartiets alternative budsjett for 2021.

Kryss på Helgelandsmoen er blant Hole Frps viktigste saker, med de fantastiske muligheter krysset vil gi for en storstilt næringslivsatsning, utvikling av rekreasjonsområder og attraktive bomiljøer i kommunen.

LES OGSÅ: Én enkelt setning gir Frederik nytt håp: – Skal sørge for at de får pengene mange ganger tilbake

Svært sentralt

Et kryss på Helgelandsmoen vil gjøre området svært sentralt. Det vil knytte Helgelandsmoen sterkere sammen med Stor-Oslo og landets største arbeidsmarked, med de positive ringvirkningene det vil ha for Hole kommune.

Det vil være synd om kommunen ikke får dra større nytte av ny E16, og det ville være særdeles uhensiktsmessig av myndighetene å ta et svært samfunnsøkonomisk lønnsomt kryss ut av planene.

Helgelandsmoen har potensialet som en av Norges største næringslivsparker, og vi er avhengige av å knytte området opp til infrastruktursatsningen på E16 for å gjøre området sentralt og attraktivt.

Etter at Frp gikk ut av regjeringen har vi dessverre sett signaler om større kutt i nasjonal transportplan og reversering av viktige vedtak.

Truer prosjektets framdrift

Blant annet er ny E16 rammet av forslag om budsjettkutt fra regjeringens side som kan true prosjektets fremdrift. Frp jobber nå hardt for å sikre at samfunnsøkonomiske samferdselsprosjekter fremdeles vil prioriteres uten Frp i regjering.

Fremskrittspartiet foreslår også i sitt alternative budsjett til vår store glede å sikre fremgang på FRE16 prosjektet samt å inkludere prosjektet i porteføljen til Nye Veier AS.

Dette vil sikre bedre forutsigbarhet, samt raskere og rimeligere fremgang i prosjektet.

Vi er svært fornøyde med at vår region er klart prioritert i Fremskrittspartiets alternative budsjett, og krysser fingrene for sterke gjennomslag i forhandlingene med regjeringen.

Hør debatt om bane og vei i denne podkasten:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.