Det var ved 13-tiden tirsdag ettermiddag at nødetatene rykket ut til E16 på Vågårdsletta mellom Hensmoen og Risesletta.

To biler var involvert i ulykken som skjedde da en bil stoppet for å slippe en jogger over veien. Bil nummer to klarte å stoppe, mens sjåføren av bil nummer tre ikke klarte å stoppe i tide.

Den fremste bilen hadde allerede begynt å akselerere da påkjørselen skjedde og ble derfor ikke truffet. Denne bilen skal angivelig ha kjørt fra stedet før nødetatene kom fram.

De to bilene som kolliderte fikk store materielle skader, men de fire personene som var involvert slapp unna med lette skader. Det er 80-sone på stedet.

Kort tid etter ulykken bestemte en politijurist at føreren av den bakerste bilen, en mann i 30-årene fra distriktet, kvalifiserte til førerkortbeslag.

– Hendelsesforløpet er en påkjørsel bakfra, så det er sjåføren av den bakerste bilen som kommer til å miste førerkortet sitt. Det kan enkelt oppsummeres med veitrafikklovens paragraf 3, eller avstand til forankjørende som har vært for liten, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt.

– Det er opp til juristen på saken å avgjøre hvordan saken skal behandles i rettssystemet, men det er dommeren som avgjør hvor lang tapstiden blir.