I døra stod Kino-Hansen med sin plettfrie kino-uniform, og ønsket alle blygt velkommen mens han samlet inn billettene.

Vi visste jo selvsagt om noen som ville dukke opp; foreldre, søsken, besteforeldre og andre som var «forpliktet» til å møte. Og så, dukket de opp fra intet, de som ingen av oss verken kunne gjenkjenne eller vedkjenne oss. De som rett og slett kom for å oppleve en av byens, ikke så altfor mange, kulturforestillinger. Og det gledelige skjedde hver gang - det ble fullt hus!

Jeg er så glad jeg, for at vi i Ringeriksregionen er kommet en lang vei siden den gang. Endelig kan vi slå oss på brystkassa, bruse med fjæra og skryte høytlytt av vårt rike kulturliv. Et kulturliv med et omfang som ikke hadde vært mulig om det ikke hadde vært for velvillige og ulønna hjelpere, et knippe trofaste tilskuere og kulturstiftelser som år etter år beholder trua og donerer flere titalls tusen kroner til byens ulike kulturarenaer.

Framsnakk med Trude B. Hauge

Trude er en engasjert og ihuga lokalpatriot med stort hjerte for Hønefoss og Ringeriksregionen. Hun bor landlig urbant i Hønefoss sentrum, sammen med familien og hennes faste følgesvenn Dicte, en fire år gammel engelsk springer spaniel. Gjennom sin blogg Urbant landliv løfter hun fram både Ringeriksregionen og menneskene i den.

Mangfold

Vi skrek høyt og lenge etter et kulturelt mangfold – nå skriker kulturtilbudene etter oss. Og hvem er så vi – jo, det er vi som synes det er helt OK å betale litt for å la oss underholde. Nå har vår vilje skjedd - mangfoldet ligger for våre føtter. Artistene, sjangrene og kulturarenaene. Nå er det bare opp til oss selv å gripe de sjansene vi får, opp til oss å fylle disse arenaene.

Vi har artistene - musikere, dansere, skuespillere og revyartister. Vi ser de ukentlig på TV-skjermen og de opererer på store konsertscener i både inn- og utland. Og det beste av alt - de kommer mer enn gjerne tilbake for å opptre i hjembyen sin. Noen av Norges beste artister opptrer faktisk jevnlig i Hønefoss. Det er noe vel verdt å ta med seg.

Nå er det bare opp til oss selv å gripe de sjansene vi får, opp til oss å fylle disse arenaene.

 

17. februar inviterer talentfabrikken MUA (musikklinja ved Ringerike videregående skole) til jubileumsforestilling. Det kun et par år etter at nedleggingsspøkelset hang tungt over dem. Jeg var der selv, da Søndre torg var fylt til trengsel med folk som stod på barrikadene for å redde MUA. Og det hjalp - for hvilken katastrofe hadde det vel ikke det vært, om skolen ble lagt ned, som har gitt oss navn som Madeleine Ossum som i skrivende stund turnerer i Europa med a-ha, Eirik Kiil Saga som spiller i Karpe Diem-bandet, Syver Storskogen og Anders Langset som begge turnerer med Astrid S og Ingvild Lindsjørn, et sangtalent som i 2016 var én av to som fikk tildelt studieplass innen sang ved Musikkonservatoriet. Og slik kunne jeg ha fortsatt og fortsatt …

Ser hva som skjer

Avslutningsvis skal jeg komme med et lite tips; et tips om noe jeg selv liker veldig godt å gjøre på lørdag morgen - etter at avisene er lest og med rykende varm kaffe i koppen. Nemlig å surfe litt på Ringbillett.no, smånysgjerrig på hva som skjer. Der popper det opp en full oversikt over hva kultur-riket Ringerike har å by på. Det har blitt mangt et impuls-billettkjøp hjemme hos oss som følge av denne rutinen. For om du er på jakt etter en god konsert eller utstilling, eller simpelthen ute etter noe som passer for barna, ja, så finner du det her. Dyktige folk står klare for å underholde oss – la oss bli underholdt!

LES TIDLIGERE FRAMSNAKK: