Gå til sidens hovedinnhold

Fra sofa til saksofon

Artikkelen er over 1 år gammel
innsendt

Hvis du bare skal på ett loppemarked i år, kan vi trygt anbefale dette, lørdag 31. august og søndag 1. september. I 28 år har Vang skoles musikkorps arrangert loppemarked, til store glede for folk i lokalområdet, men også langveisfarende tar år etter år turen til Ringerike og Haugsbygd. Målet er ikke bare å være det største loppemarkedet på Ringerike, men også det «grønneste», samt å slå fjorårets fantastiske omsetning, hvor overskuddet går til dyktige musikanter. I fjor nådde vi en omsetning på 336.000,-, og med meteorologene på vår side, er det et tall vi skal slå i år. Vi har også som målsetting å gjennomføre distriktets mest ryddige, ordnede og miljøvennlige loppemarked, sier loppegeneral Trygve Jacobsen.

Jacobsen, som er inne i sitt tredje år som loppeansvarlig, ønsker å få fram at dette er en gigantisk dugnad hvor nærmere 100 frivillige stiller, som starter med planlegging tidlig på året, hvor «loppelåven» på Norderhov åpner i slutten av mai, og stenger i august når de ca. 500 m² er fylt opp. Tor Eid, korpsets dirigent og primus motor, kan fortelle at ryddighet, orden og profesjonalitet alltid har vært loppemarkedets varemerke. Elisabeth Nyheim som sitter i loppestyret, en viktig bidragsyter i planleggingen, vil gjerne få trekke fram de gode parkeringsmulighetene, den lette tilgjengeligheten, stor og god plass til loppene, som et stort fortrinn, og en av årsakene til den folkefesten dette har blitt. For folkefest, ja det er det!

Markedet kan tilby et stort utvalg av møbler, sportsutstyr, bilder, bøker, leker og spill, tepper, gardiner, sko og klær, ting og tang, samt eksklusivt, pluss mye mer, og vil ha flere former for posesalg både lørdag og søndag. Og blir du sulten, er det et meget godt kjøkken, hvor maten kan nytes i myke sofaer og gode spisestuestoler, fra morgen til kveld. Det kan også nevnes at det er det bankterminal med mulighet til å ta ut kontanter, og naturligvis VIPPS.

For å gjøre loppemarkedet mest mulig grønt og miljøvennlig, vil det som er igjen etter loppemarkedet bli sortert i forskjellige containere og i tilhengere som korpsforeldre stiller til disposisjon. Hønefoss Sportsklubb og Fontenehuset henter klær slik at de får inntektene av disse, og de videresender tekstilene til vanskeligstilte i andre deler av verden. Jacobsen håper også at andre frivillige organisasjoner i år, som i fjor, kommer ved stengetid søndag og samler inn til sine veldedige formål. Vinn vinn for alle!

Åpningstider er lørdag 10–16 og søndag 12–1

Kommentarer til denne saken