Fra i dag slutter Posten å levere post fem dager i uka. I stedet blir det annen hver dag; med mandag - onsdag - fredag én uke, og tirsdag og torsdag neste uke.

Dette skyldes en endring i postloven som trådte i kraft 1. juli, og fra og med denne uken merkes det for den vanlige mannen i gata.

LES OGSÅ: Nye postboksnummer i Hole og på Sokna

Det varierer fra sted til sted hvilke dager man får posten. Denne uken får for eksempel Sokna utdelt post i dag, tirsdag, mens det på enkelte postnummer i Hønefoss kommer post på onsdag.

Du kan selv sjekke leveringen til ditt eget postnummer på Postens nettsider.

Post i butikk fortsetter

Digitaliseringen og fallende brevvolumer er blant grunnene til reduksjonen i antall omdelingsdager.

– Postomdeling annenhver dag er bedre tilpasset fremtidens etterspørsel etter posttjenester, sier avdelingsdirektør Hans Jørgen Enger i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Vanlig avisombæring skal fortsatt foregå seks dager i uka, foreløpig fram til 2022, og post i butikk vil være åpent som før.

Rammer avis-abonnenter

Enkelte papiravisabonnenter som bor slik at de får avisen levert av Posten i stedet for avisbud, rammes av de nye reglene og vil ikke få avisen hver dag. For Ringerikes Blads del ser det per i dag ut til å gjelde cirka 45 abonnenter.

Posten vant anbudet om å levere avis de dagene posten selv ikke leverer. Den gangen ble det sagt at avisene fortsatt skulle leveres som før, men slik blir det altså ikke foreløpig.

– Det er ikke godt nok at enkelte abonnenter rammes, men her er vi dessverre i en situasjon vi ikke kan påvirke. For noen kan kanskje en digital løsning være et alternativ, men det gjelder ikke alle. Det beklager vi på det sterkeste, sier redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen i Ringerikes Blad.

LES OGSÅ: Nå er det innført en rekke nye regler – snart får du posten kun annenhver dag