Tor Øyvind Hovda er klar for sin niende sesong i HBK

FORTSETTER: Tor Øyvind Hovda har undertegnet HBKs viktigste signering så langt før 2019-sesongen.

FORTSETTER: Tor Øyvind Hovda har undertegnet HBKs viktigste signering så langt før 2019-sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tor Øyvind Hovda blir i Hønefoss. Romjulen ble en god signeringsuke for HBK, og den beste julehilsenen til Runar Vinjevoll & co. var nok et ja fra lokale Tor Øyvind. – Det gleder ekstra, er meldingen fra Vinjevoll.

DEL

Forsvars- og midtbanespilleren Tor Øyvind Hovda er en meget aktuell spiller å få med videre for HBK – i den viktige 2019-sesongen, for å klatre opp fra et forsmedelig fjerdenivå i norsk fotball.

Tilbake i 2018

Etter flere sesonger i svensk og norsk toppfotball, valgte Hovda å vende hjem til Hønefoss i 2018 for å hjelpe sin opphavs klubb til en topplass i 2. divisjon.
I ettertid vet alle hvordan det endte.

I stedet for en vellykket sesong bommet både klubb og spillere fullstendig på målsetting – og måtte i stedet innse at klubben havnet i 3. divisjon for første gang på 20 år.

LES OGSÅ: Thomas (21) er det nyeste fjeset i HBK

Vurderte andre klubber

Det førte til at flere av spillerne valgte å forlate HBK, blant annet Kristoffer Hoven.

Hovda vurderte, som blant andre klubbkameraten Alexander Groven, spill på høyere nivå enn 3. divisjon neste år.

Men med hus og ny jobb i Hønefoss, tok Tor Øyvind avgjørelsen om å signere på nytt for HBK fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Erblin (25) er rykende fersk spiss i HBK 

Spennende

– Jeg er veldig glad for å fortsette i klubben jeg har min klart lengste fotballkarriere i. Med den nye treneren har det kommet spennende tanker inn, og jeg har stor tro på prosjektet, sier Hovda til honefossbk.no.

29-åringen understreker at avgjørelsen om å spille videre i moderklubben, også bunner i at han kan kombinere fotballen med jobb.

Bank og fotball

– Jeg har fått bankjobb i DnB. Det gir mulighet for å starte en jobbkarriere ved siden av spill i HBK. Samtidig skal jeg bli pappa til våen, så hele denne totalpakken gjorde valget enkelt, fastslår Tor Øyvind Hovda.

Lang karriere

Hovda debuterte for HBK 28. oktober 2007 mot Skeid på Bislett i en kamp Hønefoss vant 3–0. Og med unntak av en periode i Allsvenskan og i Sarpsborg 08, har Tor Øyvind rundet 150 kampen i HBK-trøya, før han nå starter på sin niende sesong i klubben.

– Vi er strålende fornøyd med å ha med Tor Øyvind videre, understreker Runar Vinjevoll i HBK.

Artikkeltags