Kurs i friluftsliv for funksjonshemmede

Tom Bondehagen og Harald Mælingen har tidligere drevet med orientering for funksjonshemmede. Nå er Fossekallen en av arrangørene bak nytt friluftslivkurs.

Tom Bondehagen og Harald Mælingen har tidligere drevet med orientering for funksjonshemmede. Nå er Fossekallen en av arrangørene bak nytt friluftslivkurs. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Funksjonshemmede med eller uten rullestol kan få hjelp og inspirasjon til å komme ut i naturen på kurs i helgen.

DEL

Det er DNT Ringerike og orienteringsklubben Fossekallen IL som arrangerer kurset, som går på Hensmoen. – På kurset vil du lære deg grunnleggende ferdigheter i friluftsliv, og forhåpentligvis bli mer inspirert til å dra ut på tur, står det i innbydelsen.

Fossekallen har tidligere arrangert turorientering for funksjonshemmede, og DNT Ringerike har egne turer for funksjonshemmede i sitt program. De har blant annet flere ganger invitert fuksjonshemmede til arrangementer på Fønhuskoia.

– Alle er nok ikke klar over hvor godt tilrettelagt to av koiene våre er for funksjonshemmede, står det i et skriv fra DNT.

Fredag og søndag holdes det kurs over to ganger fem timer, med temaer som bruk av kart og kompass, "turbekledning, tursekk og turmat", "primus og stormkjøkken" og matlaging i naturen.

Artikkeltags