(Oppland Arbeiderblad)

Torsdag kveld begynte det å brenne i brua over utløpet fra Skjellbreia til Einafjorden. Gjøvikbanen ble stengt inntil videre, og Bane Nor kunne opplyse at det tidligste man kunne åpne var fredag.

Ved 07.30-tiden fredag morgen er det ingen fysisk aktivitet på brannstedet, men pressevakt Olav Nordli i Bane Nor opplyser at man nå jobber for å bytte materialer og sviller under skinnene. Det jobbes også med alt av signaler og kabler parralelt.

– Slik det ser ut nå, kan vi tidligst ha trafikk fredag ettermiddag eller tidlig kveld, sier Nordli til OA.

Bane Nor kom senere med informasjon om at det var ventet at trafikken kunne starte opp igjen klokka 16.

Skade på signalanlegg og sviller

Årsaken til brannen er ikke kjent. Bane Nor var på stedet torsdag kveld, og jobbet utover kvelden på spreng for å kunne åpne strekningen for trafikk igjen.

– Vi jobber med å skaffe oversikt på stedet. Kabler til signalanlegget er skadet i brannen og vi skal utbedre dette og bytte sviller over brua før den kan åpnes, sa pressevakt Nordli torsdag.

Nordli oppfordrer alle som skal ta tog fredag om å sjekke trafikkmeldingene til både Bane Nor og Vy.

Jobber med å skaffe alternativ transport

Kommunikasjonsdirektør Elin Myrmel-Johansen i Vy sa torsdag til OA at de jobbet på spreng for å få tak i alternativ transport til de reisende. Hun sier at togene vil fortsette å kjøre mellom Oslo og Jaren, og at det blir satt opp busser mellom Jaren og Gjøvik.

– Det jobbes med å skaffe busser som alternativ transport. Det er krevende å få tak i busser, men det jobbes på spreng, sa hun.

Myrmel-Johansen vet ikke når togene kan begynne å gå igjen.

– Vi har stengt ut driftsdøgnet, som er fram til klokken to i natt. Så kommer det an på Bane Nor når togtrafikken kan gå igjen, sa hun torsdag.

Les også

Tog må med i planleggingen av Mjøssykehuset