Gå til sidens hovedinnhold

Forhånds: "Rom i herberget» – en annerledes førjulskonsert!

Innsendt

For tredje år på rad kan Ringeriksfolk oppleve den unike julekonserten til Gjertruds Sigøynerkorkester og Solfrid Molland! Konserten er et samarrangement mellom Hønefoss Kirke/Menighetsråd og Agora Kulturkafé. Agora Kulturkafé omtaler den som «en konsert ingen vil forlate uten å ha blitt berørt av den!» «Det var sånne kommentarer vi fikk på vei ut i fjor», sier arrangørene. Hønefoss Kirke åpner dørene for konsert 1. desember!

Og det er med juleglede «Rom i herberget» presenteres for lokalsamfunnet på ny, selv om det i år er med begrensede antall plasser pga. korona. (Et begrenset antall billetter er lagt til salg på RingBillett). Vi kjører som planlagt, men må selvsagt holde stramme korona-rammer. Arrangørene håper mange vil ha glede av et kulturtilbud i mørketida, i en tid hvor mye ellers avlyses. Den hjertevarme forestillingen «Rom i herberget» har de siste årene blitt framført flere steder fra år til år, og har mange andre steder blitt utviklet i et samarbeid med Kirkens Bymisjon. Med livsbejaende sigøynermusikk som musikalsk plattform, veves juleevangeliet inn i vår egen tids virkelighet for husløse romfolk, og norske julesanger framstår i nye og klangfulle versjoner, med inspirerende spilleglede og storhjertet engasjement. I tillegg er dette en svært dreven og dyktig gjeng musikere, som løfter publikum inn i en unik stemning. De skaper et fyrverkeri av en konsertopplevelse – og favner dype lag av sjelen.

Med livsbejaende sigøynermusikk som musikalsk plattform, har Gjertruds Sigøynerorkester turnert Norge i en årrekke, som en av de viktigste formidlere av sigøynernes musikalske arv i vårt land. Utført av en svært dreven og dyktig gjeng musikere, skaper de konserter som skaper begeistring – med en miks av melankolske undertoner og lidenskapelige sigøyner-riff på strenger, klarinett og trekkspell (bl.a. ønsker vi en lokal helt velkommen til byen: Tom Karlsrud fra Ådal’n!). Den klassisk utdannede Gjertrud Økland er den glødende primas i orkesteret – og har lært sjangeren av sigøynermusikkens mestre i Budapest. Solfrid Molland har gitt ut flere album de siste ti årene, og har fått strålende anmeldelser for sitt siste album «Håpets kappe», som noen fikk oppleve live i Hønefoss Kirke 30. september i år. Hun har engasjert seg sterkt i romfolkets historie, og har vært en vesentlig bidragsyter i formidling av sigøynernes musikkarv. For dette engasjementet fikk hun Oslo Bys Kulturpris i 2014.

Kommentarer til denne saken