Gå til sidens hovedinnhold

– For mye prat om viruset

Artikkelen er over 1 år gammel
Direkte linje

– Blå og hvit Merida damesykkel stjålet fra Sentrum Stopp forrige uke. Finner du den eller har tips? Vennligst kontakt Anne Grethe 41575684

– Skyting med luftgevær

– Rett skal være rett. Vedkommende løp ikke rundt og skjøt på alle hus. Han skjøt på blink mot en treplate som sto mot en kjellervegg uten vindu. Ingen av naboene syntes noe om dette, men det blir feil framstilt i avisen på mandag, opplyser en innringer til direkte linje.

Sjefskråka i Sollia

– Sjefskråka i Sollia er en fugl, ei kråke. Sjef er den fordi den er det høyest plasserte individet i borettslaget på toppen av den høyeste bjørka langt over hustakene. Jeg og sikker flere med meg, har lagt merke til kråka et par år minst. Det har hendt det er flere samlet til «morgenmøte», da sitter de respektfullt et par greiner lavere, men i disse koronatider er slike møter sjeldne. Siden vi ser dette på langt hold og ikke kan spørre kråka må vi lage vår egen historie. Jeg beklager at jeg ikke har fotoapparat for en slik avstand, bildet er tatt igjennom kikkerten sist sommer med lauv på bjørka, men ikke på den greine sjefen sitter på.

I et par år har den tatt plass på toppen av bjørka ved soloppgang og pusser fjærdrakten. Den sitter der mange ganger i løpet av en dag. Vi tror selvsagt det er den samme kråka hele tiden og at den har fått denne rangen ved intern opprykk og at rangen ikke på noen måte er truet. Kråker har språk har vi hørt om, og de kan kjenne folk. Hva kråkene har møte om det vet vi ikke, men det kan kanskje være at det har dukket opp en ny katt i området som de med lavere rang nå skal mobbe. Det kan også handle om forholdet til skjærene som har base i de nærmeste graner og forholdet kan være belastende og må drøftes. Vennlig hilsen Sverre Steinbakken.

– For mye prat om viruset

– Jeg er helt enig i det Maline Feidal skriver. Man blir altfor mye påminnet om dette koronaviruset. Vær dag gleder jeg meg til og lese oa.no og ringblad.no på nett, men er jo ikke noe annet å lese om enn dere koronaviruset, og jeg begynner å bli ganske lei. Går det ikke an å komme med noen vanlig nyheter og sånt snart, og at ikke alt skal dreie seg om dette koronaviruset. Folk blir jo til slutt lei av å lese avisen hvis alt skal være koronavirus ditt og koronavirus datt, sier Elisabeth Gussow.

– Tar ikke nok hensyn

– Jeg bor på Bergermotunet på Jevnaker. Her tar enkelte for lite hensyn til oppfordringen om å holde seg til sin egen husstand for tiden. Noen får mye besøk, også over natta. Det bekymrer meg med tanke på smittespredning. Det bor mange eldre her, og flere av oss har helseplager. Hilsen nabo.

– Ungdom fortjener ros

Hildegunn Berg fra Hønefoss lot seg provosere av en TV-reportasje om ungdommer som hadde tatt seg inn på Ekebergsletta for å spille fotball sammen. – Jeg er enig i at de ikke skulle gjort det, men de fleste ungdommer sitter hjemme og har kontakt med vennene sine på nettet. All ære til russen lokalt, som mister russetiden sin og likevel er glad for å kunne bidra i kampen mot koronaviruset. Ungdommen trenger å løftes opp og roses for det de gjør, mener hun. Og synes det er voksne som utgjør den største risikoen for smitte.– De går i butikken og hoster og nyser. I helga var det kø på Sognsvann og i lysløypa, påpeker hun.

– Klækken hotell

– Er mer enn gammel, og hyperallergisk. Har ikke bil, det blir litt ensformig mat gjennom uken, nærmeste familie bor 6 mil unna, så jeg ser dem puljevis på Klækken til søndagslunsj. Korona-viruset satte en stopper for det. For at den late gamlingen skal få mer variert kost, ringte jeg Klækken og spurte om jeg kunne bestille en dugelig mengde mat levert på døren, for å fylle opp fryseren. Dagen etter kom maten, og nå håper jeg det holder til koronaviruset gir seg. Takk til Klækken for fin service! Når jeg nå først er i gang: Min nærmeste nabo er den jeg må takke aller mest. TLL

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.

Kommentarer til denne saken