Gå til sidens hovedinnhold

For billig mat i Norge?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser om Leif Kagge i Ringerikes Blad, han mener at mat i Norge er altfor billig. Da undres jeg på hvorfor Harry-handelen og handelslekkasjen til Sverige og Danmark er så stor?

LES OGSÅ: Leif Kagge finner mat i søpla: – Spiser gjerne det som har gått ut på dato

For det gjelder vel ikke bare sprit? Kunne det kanskje ha en viss sammenheng med overproduksjon? For eksempel tonnevis med kjøtt som dumpes til bunnpris i utlandet?

Nye varer hele tiden

Butikkene kjøper inn varer og kaster gamle når nye blir kjøpt inn hele tiden. Mange butikker kaster ok mat og låser containere etterpå.

Les også

Hør Leif Kagge i ny podkast: – Jeg er nok en fillefrans

Ny mat skal selges, selv om datoen ikke er gått ut på de gamle varene, derfor kastes mat for å frigjøre plass til den nyinnkjøpte maten.

Sammenlign matvareprisene med våre naboland, så ser vi hvor det er billigst å handle.

Skal selge mest mulig

I vår samfunnsform gjelder det å selge mest mulig, helst til høyest mulig pris. Det er vår ideologi.

Videre kan jo Leif Kagge spørre en minstepensjonist om han synes at maten er billig.

Enig eller uenig? Si det her!

Kommentarer til denne saken