Gå til sidens hovedinnhold

Folk flest vil ikke ha Viken? | Jan Erik Gulbrandsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For en stund siden skrev Magnus Weggersrud dette i Ringerikes Blad – men uten spørsmålstegnet. Jeg hadde ikke tenkt å kommentere det, men da Anne Beathe Tvinnereim og andre har fulgt opp senere har jeg blitt provosert.

Jeg lurer på hvilket grunnlag Weggersrud har for påstanden om at folk flest ikke vil ha Viken?

Jeg tenker på min egen situasjon. Gjennom et langt liv: «Hvor mange ganger har jeg hatt behov for å oppsøke fylkesmannen»? Svaret er ingen. Dette tror jeg også er situasjonen for de aller fleste. Dessuten finnes det både internett og telefon om behovet skulle melde seg.

For oss i Hønefoss spiller det liten rolle om kontorene blir liggende i Drammen eller i Sandvika.

Hva kan så innvendingen være? Buskeruds interesser blir ikke godt nok ivaretatt? Det blir helt sikkert politikere fra alle tre «gamlefylkene» i det nye tinget og jeg antar at det også vil bli endel ansatte med røtter i Buskerud.

Nå er vedtaket gjort, og man er i full gang med de endringene som er nødvendig. Selvsagt har dette kostet både tid og penger. Derfor er det for meg helt uforståelig at Sp og også andre partier vil bruke minst like mye av skattebetalernes penger for å reverse vedtaket.

Weggersrud skriver blant annet «Vi i Senterpartiet er ikke imot Viken bare for å være imot». Det er nesten så man kan lure.

Hva er så galt med Viken? Jo, det blir mindre posisjoner å kjempe om for politikerne. Det blir jo bare ett fylkesting. Tvinnereim tar også dette opp i sitt innlegg: «Faktum er at hver femte fylkestingsmedlem forsvinner.»

Kan det ha betydning for motstanden?
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.