Veien som forsvant ...

Forsvant: Veien til Kittelsbykroken har forsvunnet i år igjen.

Forsvant: Veien til Kittelsbykroken har forsvunnet i år igjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Like sikkert som at våren blir vår, kommer vårflommen til Bårnås.

DEL

Selv om Sogna fredag formiddag renner relativt rolig, har vårflommen nok en gang sperret veien til Kittelsbykroken på Bårnås.

Under vann

Flere jorder er satt under vann og de som ikke fikk reddet sine maskiner før flommen kom, må nok slite litt ekstra med å få start på dem, når vannet har gått tilbake.

Fredag ettermiddag opplyser fotograf i Ringerikes Blad, Arne Tvervaag at Sogna fortsatt stiger, og at flere husstander er isolert og kan ikke bruke bil.

Vanngraver: Ikke enkel t å grave med denne graveren nå.

Vanngraver: Ikke enkel t å grave med denne graveren nå. Foto:

Gult nivå

Ifølge NVE er flomvarselet for Ringerike på gult nivå. På nettsiden står det følgende å lese: «Det kom mye regn, og mer enn ventet, på Sør- og Østlandet torsdag 18. mai. Sammen med snøsmelting har dette ført til flom i mange vassdrag på Sør- og Østlandet. I mange av de mindre vassdragene er vannføringen nå kulminert, og her ventes det synkende vannføring de neste dagene.»

Det ventes fortsatt snøsmelting i fjellet, men moderat med nedbør de nærmeste dagene. Dette vil fortsatt kunne gi flomvannføringer i noen av de større elvene som for eksempel Glomma, Trysilelva og Numedalslågen. Oppdaterte flomvarsler finner du på http://www.varsom.no/.

Flere husstander skal være isolert som følge av en flomstor Sogna. Ringerikes Blad følger utviklingen.

Flere husstander skal være isolert som følge av en flomstor Sogna. Ringerikes Blad følger utviklingen. Foto:

Opplever du flom der du bor? Send oss dine bilder til web@ringblad.no!

Artikkeltags