Det ble to sølvmedaljer til RFIK på stevnets første dag.

Wilma Hamborg løp 60- og 600-meter. Dette ga andreplassen på 600. Wilma pleier vanligvis å gå ut hardt fra første sving. Hun forsøkte nå en ny taktikk med ikke å løpe i front fra start, og var på et tidspunkt nær ved å miste pallplassen, men fikk reddet sølvet med en skikkelig innspurt. Kanskje en litt skuffet jente, men dette var uansett en bra plassering og nyttig lærdom.

Anna Birgitte Melbye deltok på flest øvelser av alle RFIKere og løp 60-meter, støtte kule og hoppet høyde. Høyderesultatet 1.40 var ny pers og samme høyde som vinneren. Så det ble til sølv og pallplass. Med større fart i tilløpet har det blitt flotte hopp fra Anna Birgitte nå.

På 600-meter løp Anna Birgitte taktisk smart og oppnådde både en fin plassering samlet sett og ny pers.

LES OGSÅ: Vil gi millionstøtte til lokale klubber: – Håper flere søker

Stevnedebut

Det ble stevnedebut til Johanna Hval i J14 på 600-meter og hun løp et flott løp og vant heatet i sin første 600-meter.

Iver Andreassen-Holm løp 60 og 600-meter. Han mente selv at det var litt tungt og var ikke helt på sitt beste. Med nesten sju timer fra første øvelse til 600-meter i en fullsatt hall så kan det bli tungt. Dette var bra trening før neste ukes kretskamp for Iver.

Yulieth Hagen (J11) koste seg tydelig i hallen i dag og deltok på høyde og 600-meter. Det var første gangen hun sto distansen på 600-meter og hun passerte faktisk flere løpere på de to siste runder så dette var en stor personlig seier.

Andreas Ullern Tonning og Mads Orø Olsen løp 3000-meter. Andreas løp på 9.39 i samme heat som Mads vant på 9.13.

LES OGSÅ: Ringerikes Blad skal sende Birken-trippelen de neste tre årene

RFIK øverst på pallen

Wilma Hamborg tok revansj etter en tung lørdag og perset skikkelig på 200-meter med tiden 28,84. Hun vant her over jentene som kom først i mål på 60- og 600-meter.

Anna Birgitte Melbye perset også på 200-meter og på 60-meter hekk fikk hun en femteplass med en tid som var over et halvt sekund langsommere enn pers. Hun deltok også på lengde.

Yulieth Hagen fikk en fin plassering på 60-meter og kom seg under 10 sekunder med 9,96 og i topp ti, og det er kjempebra. Hun deltok også i kulestøt.

Valentin Jensen deltok i helgen som trenerassistent og ikke som utøver, da det er kort tid siden han fikk fjernet mandlene. Han stiller i kretskamp kommende helg.

På kretslaget

Lørdag 15. februar har RFIK fire utøvere som er uttatt til kretslaget under årets kretskamp i Bærum Idrettspark. Det er Iver Andreassen-Holm (600-meter), Ida Treangen (800-meter), Maren Filseth Augdal (800-meter) og Valentin Jensen (60-meter, lengde, 200-meter og stafett)