Gå til sidens hovedinnhold

Flere kjeder permitterer: Nesten 1.000 Nille-ansatte permittert etter nedstengingen

Med stengingen av butikkene i Viken og Gran må butikkjeden Nille permittere enda flere ansatte. Nesten 1.000 ansatte blir berørt.

Flere av kjedene som har butikker i Ringerike, Hole og Jevnaker må permittere.

– I alt 125 av våre 344 butikker er nå stengt. Det gjør at nesten 1000 butikkansatte enten er permittert, eller vil bli permittert innen kort tid, sier Nille-direktør Kjersti Hobøl til NTB.

Alle kjedens butikkansatte i Oslo var allerede permittert etter at kommunen stengte alle frittstående butikker fra 1. mars. Da var allerede butikkene på kjøpesentrene stengt.

Mandag valgte regjeringen også å stenge butikker i Viken fylke og Gran kommune. Også i Bodø er butikkene stengt.

Halvparten av de ansatte permittert

Det var Nettavisen som først omtalte Nille-permitteringene.

Med nesten 1.000 permitteringer er nå nesten halvparten av kjedens ansatte midlertidig uten jobb.

Hobøl har foreløpig ikke oversikt over nøyaktig hvor mange nye som permitteres som følge av stengingen som ble pålagt fra tirsdag og fram til 12. april.

– Selv om det nå er en tredel av butikkene våre som er stengt, er tapet omsetningsmessig mye større enn en tredel. For oss er påsken dessuten en stor sesong, og vi har mye sesongvarer, så det kommer til å slå hardt ned, sier hun.

Mester Grønn, Europris og XXL

Blomsterbutikkjeden Mester Grønn må på sin side stenge 41 butikker og permittere 350 ansatte etter nedstengingen av Viken og Gran.

Nettavisen skriver at kjeden Europris har måttet stenge rundt 80 butikker. Før regjeringen mandag påla butikkene i Viken å stenge var rundt 200 av kjedens ansatte permittert, men det er foreløpig ikke klart hvor mange nye som nå må permitteres.

Sportskjeden XXL har måttet stenge 16 av 37 varehus i Norge, hvorav 14 er i Oslo og Viken, ett i Bodø og ett i Tønsberg på grunn av lokale tiltak. Heller ikke XXL har foreløpig tall på hvor mange ansatte som må permitteres etter at butikkene i Viken ble stengt fra tirsdag.

Kommentarer til denne saken