Gå til sidens hovedinnhold

Flere butikkjeder fjerner engangsplast fra butikkhyllene

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag kunngjorde regjeringen at de ønsker å forby engangsplast i 2020. Nå fjerner både Meny og Kiwi flere engangsartikler i plast fra sine butikkhyller.

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny.

Butikkene erstatter nå pakninger med sugerør og bestikk i plast med henholdsvis papp og nedbrytbart tre. Dette vil ifølge butikkjeden utgjøre en plastreduksjon på 11 tonn i året.

– Samtidig som vi fjerner plastforsøplings-værstinger, må vi fortsette å oppmuntre kundene til å ta med seg søpla si, samt gi dem informasjon om hvordan de skal kaste avfallet slik at vi oppnår høyest mulig grad av gjenvinning, sier Halstensen.

LES OGSÅ: Dagligvaregigant har nær halve markedet – nå blir de enda større

Ifølge NRK har også butikkjeden Kiwi innført lignende tiltak. Nyheten kommer dagen etter at regjeringen kunngjorde sine ambisjoner om å forby vil forby engangsbestikk i plast, plasttallerkener, sugerør og q-tips i løpet av neste år.

Rema 1000 opplyser til NTB at de allerede i mars startet arbeidet med å erstatte engangsplasten med mer bærekraftige alternativer.

– Blant annet erstatter vi i år 10 millioner plastsugerør med et alternativ i papp, kommer med et bærekraftig alternativ til bestikk og fjerner plasten på engangstallerkener. Vi har allerede kuttet over 500 tonn plast i butikkene våre og vil kutte 1500 tonn innen 2020, sier sjef for samfunnsansvar i rema 1000 Norge, Kaia Andresen.

Les også

Nå inntar Rockefroskene matbutikker i hele Norge

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.