Fredag kveld ble Bryggerikjellerens mursteinskatedral (Iskjelleren) besjelet og forvandlet, da publikum ble tatt med på en andalusisk-inspirert musikalsk reise, inn i flamencoens rike.

Gitaristen Trond Folstad har i spissen for flamencobandet Candela gjennom flere tiår fulgt berømte flamencoartisters musikalske fotspor, og konserten viste med all tydelighet hvorfor: bandet er preget av svært dyktige musikere som også er lidenskapelige entusiaster, og de vil spre det glade budskap.

Med seg på laget har han både en gitarist-kollega, en fløytist og en perkusjonist, samt ei heftig-elegant flamencodanserinne og en flamencosanger med opprinnelse i Andalucia. For anledningen fikk vi dessuten servert en bonusopplevelse: vår lokal flamencodanserinne Kjersti Dahl opptrådte med bravur som gjesteartist, og skapte en spennende variasjon i dansestil opp mot Candelas Tonje Liebe.

Praktfullt og heftig framsto de begge – med klaprende sko og klappende hender som bakteppe for sensuell-estetisk utfoldelse.

Fra de lavmælte og langsomt oppbyggede komposisjoner, til heftige rykk og taktvekslinger, med lekende fløytetoner og intense gitarriff – de tilstedeværende fikk en sterk og inspirerende opplevelse i Iskjelleren, og ga begeistret respons til artistene. Og en fullkommen avrunding kom med Candelas versjon av Paco de Lucias legendariske gitarimprovisasjoner på «Mediterranean Sundance».

Da var vi nok et hakk nærmere andalusiske Granada – enn nabolaget i Schongslunden eller Nordre Park!

Agora Kulturkafés samarbeid med Bryggerikjelleren fortsetter fredag 20. mai, da strengevirtuosene i «Open String Department» skal presentere en miks av bluegrass og jazz-improvisasjoner. Dette er et band som har tatt string-jazz-Norge med storm de siste årene. Og nok en gang: det er påtenkt en lokalt forankret bonus-overraskelse underveis. Konserten fredag utgjør sammen med Hot Club-konserten dagen etter i Bysalen Amfi Agora Kulturkafés vårlige minifestival: «Magiske strenger».