Tonje Kristoffersen og Marius Johansen fra Raufoss reiste til Ådal uten de helt store forventningene. Til deres overraskelse beit ørret på kroken allerede første kveld.

Paret vil selvfølgelig ikke ut med akkurat hvor de var, men de kom til innsjøen fredag ettermiddag 1. mai og begynte å dorge. Kristoffersen var ganske sikker på at hun hadde satt fast snøret i bunnen. Men da de så at det plasket like bak båten, skjønte de at noe var på kroken. Den første innskytelsen var: Gjedde.

– Vi hadde lest at det er mye gjedde der og at det kan gå ganske lang tid mellom hver ørret, sier hun.

Morsomme minutter

Etter 20 morsomme minutter fikk de ørreten opp i båten. Hoven var glemt igjen hjemme, men en i fiskefølget fikk den opp med bare hendene. Ørreten veide 4,2 kilo, og Kristoffersen var «stjerne i båten» fram til lørdag.

– Jeg var overlykkelig. Du får veldig adrenalinkick av å få noe så stort på kroken. Dette er slikt som man aldri glemmer, sier hun.

Den største

Lørdag formiddag beit en enda større ørret på, denne gang på samboer Marius Johansens krok. Denne fisken klarte de ikke å få opp i båten, men hun anslår at den kan ha vært rundt seks kilo.

– Ørreten var vesentlig større enn den jeg fikk.

Så, lørdagskvelden, fikk Johansen den største ørreten etter rundt en halvtimes tvekamp. Den veide over åtte kilo.

– Vi har aldri fått så stor ørret før, og dette var en ganske sinnssyk opplevelse, sier hun.

De ivrige sportsfiskerne pleier å slippe fisken ut igjen, i alle fall når de er oppimot denne størrelsen, men ruggen ville ikke svømme og de måtte ta den med seg.

– Vi har som regel ikke samvittighet til å ta med oss så store og fine fisker.

Ligger i fryseren

– Hva skal dere gjøre med fisken?

– Samboeren min har veldig lyst til å stoppe den ut, sier hun, uten å ha så stor tro på at det vil skje. Foreløpig ligger storørreten i fryseboksen.

Samboerne har fisket mye i Begna og Bagn. Denne gang sov de i lavvo ved Sperillen.

– Det var en skikkelig fin tur; det var veldig, veldig fint der, og vi skal nok tilbake. sier hun.