Gå til sidens hovedinnhold

– Finn pengene et annet sted! | Linda Nordgård

– Er det så vanskelig å forstå at det IKKE kan kuttes og nedbemannes «på gølvet»? 

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det ikke rart:

  • at det blir foreslått kutt og nedbemanning i de kommunale barnehagene HVERT eneste år, selv om det er viktig for kommunen å tiltrekke seg familier i etableringsfasen og ha god kvalitet på barnehagene?
  • at Ringerike kommune nedbemanner den allerede sårbare og vikarbaserte arbeidskraften til psykiske utviklingshemmede?
  • at eldre mennesker i kommunen sitter med avføring i bleia i timevis, eller ikke kommer ut av senga før det har blitt ettermiddag?

LES OGSÅ: 24 kan miste jobben i helse og omsorg: – Vi skal drive mer effektivt, da er det ikke behov for like mange

Dere kan ikke tjene penger på eldre, syke og barn. Er det så vanskelig å forstå at det IKKE kan kuttes og nedbemannes «på gølvet»?

Må ha flere

Har ikke covid-19 vist at vi trenger færre toppsjefer, mellomledere og overbetalte konsulenter i administrative stillinger – og FLERE folk som faktisk utfører jobben?!

Det blir ALDRI nok folk i helse- og omsorgstjenesten! Det er ikke KUN de basale behovene som skal ivaretas.

Kommen skal jobbe for at alle som mottar helsetjenester opplever mestring, sosial trygghet og en meningsfylt hverdag i fellesskap med andre, jf. helse- og omsorgstjenesteloven § 1–1.

LES OGSÅ: Bente vil kjempe med nebb og klør mot oppsigelsene: – Her forventer vi at kommunen snur alle steiner

Kutt i årsverk

På hvilken måte kan et moderne bygg forsvare at det kuttes i årsverk, at teknologi erstatter mennesker, og at de som trenger veiledning i sosialisering og hjelp til å skape et fellesskap med andre IKKE får det?

Hva skjer på Hov Øst den dagen en ansatt er syk, vikaren ikke kommer, og det er to grupper som skal på hvert sitt sted og én gruppe som vil være igjen hjemme?

Hvem får ikke reist på fritidsaktiviteten sin? Hvem får ikke være med å lage middag, fordi det tar for lang tid? Hvem skal trøste de som er lei seg, sinte og skuffa? Kjøleskapet? Portlåsen? En fancy kaffemaskin? Det blir ikke helt det samme som en klem, gjør det vel?

LES OGSÅ:

Les også

Kristin og Knut er bekymret fordi 24 ansatte skal bort: – Hvordan skal de klare å gi vår sønn og datter et verdig tilbud?

Det er ikke greit

Det er ikke greit at eldre mennesker sitter med avføring i bleia i timevis, og ikke kan slå av en prat med den som kommer fra hjemmetjenesten, fordi vedkommende helst skulle vært hos neste bruker før hen kom inn døra.

Det er ikke greit at dere stjeler timer fra barnehageansatte, som allerede prøver å være fire steder på en gang!

Og det er absolutt IKKE greit for psykisk utviklingshemmede – selv om de plasseres på steder som både er moderne og arkitekttegnede.

Kommentarer til denne saken