Om et par år er den vanvittige Viken-komposisjonen oppløst, og alt tilbake ved det gamle. Heldigvis er fylkesskiltene tatt vare på.

Senterpartiet og særlig partiets Buskerud-tungvekter Lundteigen har frontet saken med fynd og klem. Nå er saken en forutsetning for regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ: Samstemte ordførere: – Ingen grunn til å oppløse Viken

Støttes av Jonas

Jonas har sagt at han støtter oppløsningen, om det kommer innspill fra Viken fylke.

Fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) forteller at det vil bli lagt fram en sak for fylkestinget i februar, med anmodning til Stortinget om å oppløse Viken.

Også medsynder Fremskrittspartiet har bebudet at man angrer, og vil stemme for (men som jo ønsker alle fylkesting dit pepperen gror).

Vil ikke koste all verden

Det er bare tull å snakke om at utviklingen blir satt i revers. Det er en stor skade som skal repareres, og et misfoster som det skal tas livet av.

Det krever ikke mye arbeid, og vil ikke koste all verden.

Justere og forbedre seg

Det vil derimot være en kjærkommen anledning for Buskerud og de andre to fylkene til å justere og forbedre enkelte ting, og framstå enda bedre enn før.

Når denne saken er satt på skinner vil Ernas andre store misgjerning, sammenslåingen av Troms og Finnmark gjøres klar for en lykkelig skilsmisse.