Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Ren nytelse for blodfans av WoW

Artikkelen er over 5 år gammel

Kan verdens mest kjente spill bli tilfredsstille fansens forventninger på det store lerretet? Ja, mener vår anmelder, men her lukter det oppfølger!

Tittel: Warcraft: The beginning (2016)

Regissør: Duncan Jones

Sjanger: Epic fantasy

Terningkast: 5

Nå har tiden kommet som både innbitte World of Warcraft-tilhengere og uinnvidde utenforstående har gledet seg til. Warcraft er endelig ute på kino!

Etter flere år med rykter om en ny film, ble det offisielt i 2016. Den 27. mai (i Norge) åpnet dørene for første gang til en episk verden bestående av action, adventure og fantasy. 

Seere av Warcraft vil nok ha ulike opplevelser og oppfatninger av filmen, alt ettersom man møter WoW-konseptet for første gang, eller har vært en fast tilhenger av spillet i lang tid.

 En real blodfan vil nok nyte filmen på en helt annen måte, siden man kan kjenne igjen gamle karakterer, våpen og landskaper. 

Filmen har et temmelig høyt tempo. Man kan si filmen har pakket inn nesten alt for mye informasjon på kort tid, noe kan gjøre det vanskelig for enkelte å følge med i handlingen.

Likevel kjeder man seg i alle fall ikke i løpet av filmen. Det er ikke for mange karakterer med i filmen, men handlingen hopper særdeles fort fra den ene scenen til den andre.

Som en konsekvens av dette rekker man knapt å gå i dybden hos de ulike karakterene. Man klarer dermed ikke å riste av seg følelsen av at filmen kun bygger seg opp til en potensiell etterfølger. 

Videre kan man også si at filmen har inkludert en typisk Hollywood-romanse, der to mennesker fra ulike «raser» med særdeles ulike kulturer og tradisjoner bringes sammen og forelsker seg.

Likevel splittes de på grunn av mangel på kommunikasjon. Kanskje fører denne klisjéen til at filmen kan appellere til et større publikum? 

Animasjonen holder seg tro til sitt utgangspunkt, spillet World of Warcraft. I filmen er det lett å kjenne igjen den karakteristiske Blizzard animasjonen som også blir ført i spillet.

Spesielt bemerket landskapene seg i filmen. Jeg begrunner terningkastet mitt med at jeg garantert kommer til å se filmen i hvert fall en gang til, om ikke fler.

På grunn av det høye tempoet kan man ende opp med å overse enkelte detaljer, dermed vil en slik film være severdig på nytt. 

(Kjære Blizzard, vær så snill å dropp pandaene i en potensiell oppfølger!)

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken