Hønefoss storscene for ny, norsk film

Sara Johnsen (t.v.) fra settet til filmen «Uskyld», her med skuespillerne Maria Bonnevie og Kristoffer Joner i hovedrollene.

Sara Johnsen (t.v.) fra settet til filmen «Uskyld», her med skuespillerne Maria Bonnevie og Kristoffer Joner i hovedrollene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Filmen vil handle om et barn som er født i Hønefoss, men vi er fortsatt litt uenige om tittelen, sier regissør Sara Johnsen.

DEL

Men inntil videre har filmen arbeidstittelen «Et barn er født i Hønefoss». Dels fordi tittelen beskriver essensen av filmens handling, dels fordi den trekker en parallell til en annen kjent historie. Men det er ingen julefilm. Og mange detaljer fra manuset er fortsatt hemmelige, men noen avsløringer har vi fått.

– Under en bryllupsfeiring i Hønefoss finner selve bruden, et lite jentebarn på et toalett. Det er midtvinters og jul. Jenta vokser opp i Hønefoss, men vet ikke hvem hennes egentlige mor og far er. Da hun blir 16 år velger hun å oppsøke kvinnen som fant henne forlatt på toalettet den gangen for lenge siden, fordi hun ønsker å finne ut hvem som er foreldrene hennes, og hva som er historien bak hennes skjebne. Kvinnen jobber som journalist i lokalavisen, og det ender med at disse to legger ut på en spennende reise.

Alvor og humor

– Et barn blir født i Hønefoss i julen, men der slutter også likhetene med våre assosiasjoner, sier Johnsen. Hun understreker at tittelen er humoristisk ment, og at det skal være en morsom film med et litt skrått blikk på livet.

– Selv om historien er alvorlig, er karakterene frie til å prate om alt, og hver enkelt person har mye styrke. De klarer å takle livet godt. En litt type «Woody Allen» dialogdrevet komedie, om du skjønner, sier Johnsen.

Bryllupet skal etter all sannsynlighet spilles inn på Grand Hotel i Stabellsgate, og under disse opptakene vil det være behov for mange statister. Utvalget bør være representativt for en typisk bryllupsfest, med venner og familie, gamle og unge. Folk i Hønefoss oppfordres til å møte på åpen audition onsdag 7. januar, på bysalen amfi. Spesielt oppfordres menn i alle aldre, og eldre mennesker.

På Facebook finner du mer detaljer under "Stor audition i Hønefoss".

Trenger alle typer

Elisabeth Østvang Gundersen er koblet inn som en slags lokal rådgiver og mellommann når det er klart for audition tidlig i januar. Så langt det lar seg gjøre, ønsker Johnsen å bruke skuespillere og statister fra Hønefoss. Jenta i hovedrollen har de lett etter en stund allerede.

– I og med at filmen begynner med bryllupet i julen, jobber vi med å få ha hengende julepynten så lenge som mulig, sier Elisabeth. For det vil også bli en del filming i gatene i byen.

For seks år siden ville Elisabeth Gundersen selv stått i kø for hovedrollen. I dag synes hun det er kjempegøy å få være med og organisere, en flott erfaring å ta med ved siden av teaterstudiene på Bårdar i Oslo, og rollen som teaterinstruktør gjennom teaterskolen Frilynt.

På kino i 2016

Filmingen begynner i februar, videre i bolker er planlagt gjennom vår og sommer. Det er satt av 40 dager til filming. Sara Johnsen håper filmen er klar for norske kinoer i løpet av våren 2016.

– Man regner omtrent et halvt års etterarbeid, sier regissør Johnsen, som nesten ikke kan vente med å sette i gang.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags