Gå til sidens hovedinnhold

Filip og Jakob Ingebrigtsen slått av landsmann på Hytteplanmila: Grøvdal med norsk bestenotering

34 år gamle Zerei Kbrom Mezngei tok en overraskende seier med 28.20 på 10 kilometer gateløp i Hytteplanmila i Hole lørdag.

34-åringen som kom til Norge fra Eritrea som flyktning satte Filip og Jakob Ingebrigtsen på plass. Mezngei dro sakte, men sikkert ifra etter noen få kilometer.

LES OGSÅ: I grevens tid kom meldingen fra brødrene Ingebrigtsen: – Vi kommer for å sette Europa-rekord

Narve Giljås Nordås ble nummer to med 28.28 minutter. Det var åtte sekunder opp til 3.-plassen.

Filip Ingebrigtsen ble til slutt nummer sju med 29.03. Jakob Ingebrigtsen resignerte med tre kilometer igjen og havnet sju minutter bak vinneren. Ingebrigtsen-gutta fikk problemer en seks-sju kilometer og klarte ikke å holde følge med teten. Filip Ingebrigtsen ble norsk mester på 10 kilometer terrengløp sist helg.

– Jeg vet ikke helt. Det var bra på trening torsdag, og jeg følte meg veldig bra i går, men jeg sprang meg over ende i dag, sa Ingebrigtsen til NRK.

Vinnertiden var et godt stykke bak norsk bestenotering. Den ble satt av Jakob Ingebrigtsen sist år med 27.54 minutter.

LES OGSÅ: Tre dager før løpet aner de ikke om stjernene dukker opp: – Vi skulle helst hatt svar nå

Karoline Bjerkeli Grøvdals løyperekord på 31.25 ble satt i 2017. Den ble kraftig slått i år. Løperen fra Isfjorden kom inn til 30.32, og ingen norsk kvinne har noen gang løpt fortere på en slik 10 kilometer. Bare én løpere fra Europa har løpt fortere. Paula Radcliffes rekord lyder på 30.21.

Ingrid Kristiansen hadde den tidligere norske bestenoteringen 30.57 satt i 1989.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken