Det betyr at det ikke er noen regioner i Sverige som nå er grønne.

Regionene Blekinge, Dalarna, Jönköping, Kalmar, Kronoberg og Västernorrland går fra grønn til oransje, mens Gävleborg og Örebro går fra grønn til rød.

Samtidig har de svenske regionene Gotland, Halland, Stockholm, Värmland, Västerbotten, Västmanland, Västra Götaland, Skåne og Jämtland alle blitt endret fra oransje til rød.

I Danmark gjøres det ingen endringer i innreiserestriksjoner eller karantenekrav. I Finland innføres det restriksjoner og krav for to regioner, som begge går fra grønn til oransje – Mellersta Österbottens og Östra Savolax. Länsi-Pohja forblir grønn som den eneste regionen i Finland.

Samtidig går Latvia og Tyskland fra grønn til oransje. Madeira og Portugal forblir oransje, mens Kanariøyene, Sardinia og Sicilia forblir røde. Kreta, Krosika, De joniske øyer og Balearene forblir mørkerøde og med krav til karantenehotell.

Ungarn, Polen, Romania, Slovakia og Tsjekkia fortsetter å være grønne. Utenriksdepartementet (UD) fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige til land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia.

Alle endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 23. august.