Morsomme ting som ikke koster

Sienna (4) og Savea (1,5) storkoser seg på leikeplasser. Mamma Crystal Presttun synes også det er gøy.

Sienna (4) og Savea (1,5) storkoser seg på leikeplasser. Mamma Crystal Presttun synes også det er gøy. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Du trenger ikke å reise til Spania eller Dyreparken i Kristiansand for å få en hyggelig familiesommer. Lekeplassafari er mye billigere.

DEL

Glem dyre ferier. Det er mye moro du kan gjøre med hele familien også i vårt distrikt uten at du trenger å blakke deg for det.

Lekeplassafari er en enkel og billig aktivitet. Det er ofte spennende for barna å oppsøke nye leikeplasser som har leikeapparater de ikke er vant med.

Husk å lukke grinda

Barnehagelekeplassene kan brukes utenom barnehagenes åpningstid, men husk å lukke grinda etter deg og forlat stedet i samme stand som du fant det. Også barneskolene i distriktet har fine lekeplasser.

I tillegg finnes det mange flere rundt omkring.

Glassverket og Heradsygda

Crystal Presttun og barna Sienna (4) og Savea (1,5) oppsøker ofte lekeplasser hvor blant annet husker og sklier er populære aktiviteter.

– Barna synes det er moro. Det er mange fine lekeplasser i distriktet blant annet den ved Hadeland Glassverk og den like ved Coop i Heradsbygda, sier Presttun.

En annen aktivitet for familien som også inneholder Matias (6) og faren Eirik er å telte i hagen.

– Vi overnatter ofte i telt ute i hagen vår eller vi drar til venner og overnatter i telt der. Ungene elsker det. Teltet koster litt å kjøpe, men samtidig har du det lenge så det blir en billig ferieform, sier Presttun.

Strandlykke

Familien drar også ofte på piknik og har med god mat og drikke og spiser lunsj ute på deilige sommerdager.

Ringeriksregionen har også mange flotte strender ved fjorder og elver som er vel verdt å oppsøke i løpet av sommermånedene.

– Vi er mye på Røsholmstranda. Den er perfekt for barn og det er så langgrunt der. Det kan være mange mennesker der, men det blir aldri overfullt, sier hun.

Tid er viktigst

Presstun er blant dem som mener barnefamilier gjerne kan finne på litt billigere aktiviteter om sommeren.

– Barn er glade i å ha fri og å være sammen med foreldrene. De trenger ikke at man drar langt av gårde. Familier kan gjerne finne på noe spennende i nærheten av der de bor, anbefaler hun.

Bare fantasien setter grenser for hva man kan finne på, og barns fantasi er ubegrenset.

En tur i skogen er spennende for de fleste barn. De kan studere trær, busker og maurtuer i lang tid. Og skog er det som kjent mye av på Ringerike. Finn ditt eget favorittsted.

Aktivitetssteder

Vi har også mange fine aktivitetssteder i vårt distrikt.

Hadeland Glassverk kan litt større barn prøve å blåse sitt eget glass. Leikeplassen kan besøkes mens mamma handler glass, og barnas bondegård er populær. Der kan barna ri på en hest og møte andre dyr som esel, kalver, sauer, høner og kaniner.

I lys- og tinnstøperiet kan barna farge sine egne lys.

Kistefos-Museet har et fint uteområde hvor barna kan kose seg.

Og det samme gjelder Veien kulturminnepark. Hvor kult er det ikke for en guttunge å klatre på toppene som er gravplass for våre veldig tidlige forfedre.

Nyt sommeren!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags