Feilslått politikk å legge ned Heggen barnehage | Olav Bjotveit

TA TIL FORNUFT! – Jeg håper at posisjonen tar til fornuft og omgjør nedleggingsvedtaket, skriver Olav Bjotveit.

TA TIL FORNUFT! – Jeg håper at posisjonen tar til fornuft og omgjør nedleggingsvedtaket, skriver Olav Bjotveit. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Heggen barnehage bør ikke legges ned.

Viser til leserinnlegg i Ringerikes Blad forfattet av Bjørg Sonja Kristiansen. I et meget godt formulert innlegg argumenterer hun med at Heggen barnehage ikke bør legges ned.

Dette er i tråd med Ringerike Senterpartis kommunevalgprogram, som er partiets «kontrakt» med velgerne.

Posisjonen vedtok nedleggelse av barnehagen i forbindelse med budsjettet for 2020, trass i protester fra foreldrene og lokalmiljøet. Nå må kommunestyret behandle saken på nytt i tråd med underskriftskampanjen til Kim Modalen.

Jeg håper at posisjonen tar til fornuft og omgjør nedleggingsvedtaket. Følgende forhold tilsier at dette vil være klok politikk:

Lavere oppgraderingskostnader

Posisjonens argument for nedleggelse av barnehagen var at oppgraderingskostnadene beløp seg til 4,3 mill. kroner.

I ettertid viser det seg at dette er oppblåste tall bygget på urealistiske forutsetninger og forsøk på å oppnå en «selvoppfyllende profeti».

Lokale krefter fikk Bergs Byggtjenester på Sokna til å foreta en bindende beregning av oppgraderingskostnadene.

Et omfattende alternativ ble beregnet til i underkant av 1,5 mill. kroner, og et enklere alternativ til i underkant av 800.000 kroner.

Korona-pandemien krever mer rom

Helsemyndighetene krever at barna i barnehagene organiseres i mindre grupper. Dette krever flere rom og en spredt barnehagestruktur.

Dette vil ivaretas ved at Heggen barnehage får fortsette driften. En sentralisering øker smittepresset og det vil være uansvarlig av posisjonen å bidra til dette ved å legge ned Heggen barnehage.

Når forutsetningene for et politisk vedtak endres, er det klok politikk å omgjøre vedtaket. Jeg håper at politikerne i posisjon er i besittelse av klokskap og vedtar permanent drift av Heggen barnehage.

«Fremskritt» i vrangstrupen? | Ivar Gunnar Lia

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken