Gå til sidens hovedinnhold

Fartsfylt helg i Ådalen da Emma (15) ble klubbmester

Lørdag og søndag gikk klubbløpet av stabelen på Eriksplassen Motorbane i Ådalen, for NMK Hønefoss.

Innsendt

I de forskjellige klassene skulle det denne helgen kåres en klubbmester, og mange ivrige bilsjåfører var klare for en fartsfylt helg.

Klubbløpet pleier kun å gå over én dag, men i år slo klubben til med ett todagers klubbløp for også å ta hensyn til restriksjoner.

Rundt om i skogen hørte man motorbrøl fra bilcrossbiler og ivrige sjåfører, og til tross for koronarestriksjoner var stemningen god blant deltakere, funksjonærer og de få publikum som fikk komme.

Etter to dager med knallhard kjøring ble Anne Skollerud klubbmester i dameklassen med storslagen kjøring. Evy Halvorsen kom på andreplass og Siv Nymoen kom på tredjeplass.

Til topps med boble

I den gjeveste, hardeste og største klassen var det utrolig mye bra kjøring. Har ble det kjempet fra start til slutt. Den som fikk tittelen årets klubbmester i seniorklassen ble Joakim Bævrevoll i en VW Boble. Stig Solli ble nummer to, og Bjørn Omar Fjeld nummer tre.

Den som skulle være vanskelig å slå i juniorklassen var Emma S. Haug (15) i sin Golf 3 VR6.

Med gode poeng etter fem omganger gjennom helga var hun klar for A-finale med fire andre. Etter fem runder blir hun flagget inn først til mål.

Les også

Motorfest på Jevnaker: – Årets høydepunkt

Ung klubbmester

– Jeg synes helga har vært super! Det var veldig moro å kjøre VR6 for første gang og å komme på førsteplass sammenlagt. Det å vinne A-finalen var så sykt gøy og moro. Det siste jeg hadde trodd da jeg kom dit på fredagen var at jeg skulle bli klubbmester! Jeg er så fornøyd og glad for å ha det juniormiljøet som vi har. Alle støtter hverandre, heier på hverandre og unner hverandre seier. Det går an å «fighte» på banen og være kjempegode venner i depotet, sa Emma.

På andreplass kom Jonas Nygård-Martinsen. Kasper Sevaldholet ble nummer tre.

I oldboys-klassen ble Kai Hansen årets klubbmester. Arne Johan Halvorsen ble nummer to og Jan Erik Sevaldholet nummer tre.

Løpets yngste deltaker, Olliver Solli, ble klubbmester med sin 85 ccm crosskart. Til tross for en alder av bare ti år er denne karen rask på banen.

Emilia Solli konkurrerte i både crosskart og bilcross, og ble klubbmester med sin 125 ccm crosskart.

Fornøyd arrangør

Leder i hastighetskomiteen, Siv Margrete Skollerud, er veldig fornøyd med løpet i helgen.

– Jeg syns det var et veldig bra klubbløp denne helgen og er ganske fornøyd. Litt ekstra jobb blir det på grunn av restriksjoner selvfølgelig, men det er veldig verdt det når man ser gleden det gir sjåførene, samt dem de har med seg. Dette ble jo helt klart ett løp uten om det vanlige, da man ikke kunne åpne fritt opp for publikum som vi er vant til, og fører kunne ha med seg kun to medhjelpere. Men alt i alt, følte jeg vi gjennomførte det veldig bra.

NMK Hønefoss har planer om å gjennomføre høstløp i september på Eriksplassen Motorbane om restriksjonene tillater det.

Kommentarer til denne saken