Gå til sidens hovedinnhold

Fare for streik i private sykehjem

Fagforbundet tar ut 15 ansatte i private omsorgsbedrifter i streik fra midnatt natt til onsdag hvis det ikke blir enighet med NHO i den pågående meklingen.

Sykehjem med NHO-avtale og private selskaper med samme avtale som driver hjemmebaserte omsorgstjenester blir rammet hvis meklingen ikke fører fram, melder Fagbladet.

Fagforbundet varsler nå at 15 ansatte ved blant annet Risenga bo- og omsorgssenter i Asker, Norlandia Hjemmesykepleie i Oslo, Skaar sykehjem i Lier og Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter i Oslo står klare til å legge ned arbeidet fra onsdag morgen.

På sikt kan til sammen 726 medlemmer bli tatt ut i streik.

Forhandlingene brøt sammen før nyttår, og partenes møttes til mekling mandag. De som omfattes av tariffoppgjøret kan slutte seg til to andre forbund allerede er i streik mot NHO sentralt, ifølge Klassekampen.

Problemstillingen i de private sykehjemmene med NHO-avtale er den samme som i den pågående streiken i private omsorgsbedrifter og barnehager. De ansatte her har lavere lønn enn sammenlignbare grupper i for eksempel kommunene.

Fagforbundet og FO motsetter seg det de mener er uakseptabel forskjellsbehandling av ansatte i private sykehjem med NHO-avtale, og stiller som hovedkrav at også de andre yrkesgruppene blir løftet opp på nivå med andre avtaler.

Kommentarer til denne saken