Gå til sidens hovedinnhold

Fare for avlysning i Drammen og Kollen på grunn av korona

Artikkelen er over 1 år gammel

Helsedirektoratet vurderer «aktivt» om verdenscuprennene i Drammen og Holmenkollen denne uken må avlyses på grunn av koronaviruset.

– Vi har en vurdering av store arrangementer i sin alminnelighet, men det er ikke fattet noen konklusjoner på det, sa fagdirektør Svein Lie på Helsedirektoratets pressekonferanse mandag formiddag.

Onsdag er det sprintverdenscup i langrenn på Konnerud i Drammen, mens verdenscupsirkuset flytter til Holmenkollen til helgen, med konkurranser også i hopp og kombinert.

Lie sier at det må tas en avgjørelse i løpet av få dager.

Generelle råd

Tidligere mandag skrev kommunikasjonssjef Ola Tangen i en redegjørelse til NTB at det ikke er grunn til å endre planene for gjennomføring av skiidrettsarrangementer.

– Det er trygt å samles på arrangementer og det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med en smittet person, ifølge Tangen, som viser til råd fra Folkehelseinstituttet.

I henhold til de generelle rådene vil personer bli bedt om å holde seg hjemme dersom de har vært i høyrisikoområder som Kina, Iran, Sør-Korea og Nord-Italia og selv vært syke eller hatt kontakt med smittede.

Konfrontert med uttalelsene fra Lie i Helsedirektoratet om at arrangementene vurderes avlyst, svarer kommunikasjonssjef Tangen:

– Vi forholder oss til den informasjonen og de rådene vi har fått som nevnt tidligere. Det er ingen annen informasjon vi har fått fra Folkehelseinstituttet per nå.

Åpner for grep

Verdenscupkonkurransene i Holmenkollen samler hvert år titusenvis av tilskuere. Fra arrangørens side åpner man for at grep må vurderes dersom situasjonen tilsier det.

– Skulle risikobildet med hensyn til spredningen og alvorlighetsgraden av COVID-19-sykdom endre seg vesentlig i den norske befolkningen, vil vi følge de rådene som myndighetene til enhver tid gir, skriver kommunikasjonssjef Tangen.

Verdenscuprennene i Holmenkollen innledes etter planen fredag med hoppkvalifisering for menn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.