Det har blitt en tradisjon at korpset tar med seg musikanter fra flere steder for å spille sommerkonsert.

– De som er spillesugne nok til å holde det gående til den siste lørdagen i juni er med, sier Trond Torgersen i ungdomskorpset.

Koronarestriksjoner fart hardt med korpsene det siste året.

– Vi gjorde det samme grepet for sommerkonsert i fjor, men lite visste vi da om at det skulle være «like ille» et helt år etterpå, sier Trond.

Fem-seks øvelser

De har som mange andre foreninger opplevd snart et år uten øvelser, med noen få ukers unntak.

– Mange sliter med å motivere seg for å øve alene, vi savner det fellesskapet en korpsøvelse gir, og følelsen av å lage noe sammen. Den lykkefølelsen du får når du føler at alt rundt deg fungerer, og alle er på samme slag rytmisk, og akkorden stemmer, den er vanskelig å forklare, sier Trond.

Musikantene kar klart å samle alle som vil være med til fem-seks øvelser utendørs. Det har blitt til et helt nytt repertoar,

– Publikum får musikk som spenner fra lett til vanskelig og med stor underholdningsverdi. Det er mye filmmusikk denne gangen, med Hans Zimmer sine stykker til bla «Driving Miss daisy», «Pirates of the carabbien», musikk fra «dragetreneren», «Ragnarok», «Mission Impossible». Marsjer er selvsagt med, sier Torgersen.

Flere korps

Eirik Rosø Pladsen er fast dirigent i Jevnaker ungdomskorps. Han har med seg Espen Aslaksen som til vanlig dirigerer både Hadeland Janitsjar, og Hønefoss Ungdomskorps i samarbeidet om et felleskorps.

– Vipps så hadde vi alt på plass for å lage en knallkonsert med musikere fra distriktets korps. Vi har med folk fra Hønefoss Ungdomskorps, Ringerike Janitsjar, Hadeland Janitsjar, Bjoneroa Musikkorps og Modum janitsjar. Vi håper at mange ønsker å høre oss. Vi vil gjerne vise dere hva vi kan få til på veldig få øvelser når vi slår oss sammen, sier Torgersen.