Gå til sidens hovedinnhold

Even og Kristina nådde nesten opp i prestisjefylt kåring

Artikkelen er over 1 år gammel

De var selverklærte «underdogs» i turmagasinet UTEs kåring av årets eventyrer. Og som vanlig er det ingen sure miner hos Even Sverdrup Augdal og Kristina Lund Leivestad.

Even Sverdrup Augdal og Kristina Lund Leivestad var finalister i turmagasinet UTEs kåring av årets eventyrer, med flere farlige konkurrenter.

Polarheltene vant

I år hadde juryen lagt inn et ekstra spenningsmoment ved at publikum i salen hadde siste avgjørende stemme. Ifølge juryleder Anne-Mari Planke var det uhyre jevnt mellom kandidatene.

Da alle stemmene var opptalt, ble imidlertid klart at prisen gikk til polfarerne Børge Ousland og Mike Horn, for sin 85 dager lange tur over Nordpolen.

– Dette er jo som å vinne friluftslivets Oscar. Tusen takk, og takk til alle som ha vært med og stemt, sa Børge Ousland, til stående applaus i fullsatt sal på Chateau Neuf i Oslo.


– Kan jeg dele denne prisen i to?, spurte Børge Ousland fra scenen, og ga like mye av æren for turen til Mike Horn. Han sa at denne turen hadde vært umulig å gjennomføre uten han.

– Oh, you deserve it, kontret Mike fra salen, som selv mottok Shackleton-prisen denne festkvelden. Eventyraften har blitt hjem til den prestisjefylte kåringen Årets eventyrer og en slags galla-kveld for turfolk i ruta skjorter og skalljakker.

– Tatt steget ut av komfortsonen

– Hvis vi skal trekke fram en fellesnevner blant finalistene så er det at de har utfordret seg selv i møte med naturen, og tatt et godt steg ut av komfortsonen. Samtidig er det turprosjekter som er gjennomført på en forbilledlig måte og som vi alle kan lære noe av. Også det er en del av vår friluftstradisjon som vi er så stolte av, sier redaktør i UTEmagasinet Gunhild Aaslie Soldal, som har vært en del av fagjuryen.

De har også kåret en nykommer i form av rookie-prisen, som gikk til Hedda Kavring.

Turglede

Even Sverdrup Augdal og Kristina Lund Leivestad var uansett utfall begeistret for å være en del av kåringen, og:

– Finalekvelden var et veldig bra arrangement med mange inspirerende foredrag. Børge og Mike var selvfølgelig store trekkplastre som kunne dele historier fra sine utrolige prestasjoner, men det var også utrolig inspirerende å høre om folk som snakket lidenskapelig om turglede og hvordan der har endret livene deres.

– Og så var det var artig å se over 1.000 turglade personer i ett rom!

Prisen er et samarbeid mellom Åsnes, Alfa, Helsport, og friluftsmagasinet UTE, og fagjuryen har i tillegg bestått av representanter blant annet fra DNT og WWF.

Les også

Even (27) og Kristina (27) tok en helt spesiell bryllupsreise: Nå kan de vinne prestisjetung kåring

Kommentarer til denne saken