DRAMMEN: Politiet opplyste første at politistasjonen hadde mottatt et brev som inneholdt hvitt pulver, men har senere korrigert at innholdet er ukjent. Politistasjonen har mottatt tre brev, skriver Drammens Tidende.

– Man vet ikke hva dette er. Nødetatene er på stedet, melder politiet.

Brannvesenet har ankommet stedet med saneringsenhet, opplyser Drammens Tidendes reporter på stedet. En saneringsenhet er en tilhenger som er laget for å kunne dusje mange personer av gangen.

Bombegruppa er varslet.

Det ligger mange leiligheter i området ved politistasjonen. Drammens Tidende kjenner til at beboerne i leilighetskomplekset Pollenkvartalet ved 15.20-tiden foreløpig ikke er evakuert.

Vekket mistanke

– Konvoluttene var påført tekst og navn som gjorde at personen som skulle ha åpnet dem, valgte å ikke gjøre det. Det var en klok beslutning, sier seksjonsleder Jan Dystland i Drammen politistasjon til NTB.

Det dreier seg om tre mindre boblekonvolutter som kom til stasjonen i den ordinære postgangen. Dystland har kun selv kastet et blikk på dem og kan derfor ikke gå i detalj om nøyaktig hva det var ved konvoluttene som vekket mistanke. Han fikk melding om saken i 14.30-tiden mandag.

Det ble først meldt om at forsendelsen inneholdt hvitt pulver, men det var en misforståelse, understreker han.

– Det var blant annet to navn på mottakere som var litt umusikalsk, men vi kjenner ikke innholdet i konvoluttene, sier seksjonslederen.

Politiet var mandag ettermiddag på vei til Drammen for å hente konvoluttene.

Inntil da er politihuset på seks etasjer evakuert. Dystland kan foreløpig ikke si når han regner med at faren er over eller nøyaktig hvor mange personer som er evakuert.

Saken oppdateres.