– De møttes på låvedans på Hadeland, avslører hun nemlig når avisen Hadeland kontakter henne, en drøy måned etter at NRK-profil Thomas Engeset samlet 400 single på Hadeland Folkemuseum i juni.

De siste dagene har Ida og hennes nyslåtte kjæreste Eugen Hartvig Fendeland (33) fra Hønefoss blitt selve beviset på singelfestivalens suksess etter at NRK skrev om dem nylig.

Besteforeldrene til Ida bosatte seg i Oslo, men bestefar var fra Lunner og bestemor fra Gran.

– Så da var det klart jeg måtte reise til Hadeland!

Det begynte å koke kort tid etter at Thomas (33) varslet at han ville arrangere singelfestival. På bare to timer ble kvinnebillettene revet bort, og da festivalen åpnet sto tusen – 1000! – personer på venteliste for å få være med på moroa.

Busslass med single kom fra Oslo, hvor anslagsvis 75 prosent av deltakerne bor, ifølge Thomas Engeset.

– Han fikk meg til å le

Under åpningen kom arrangør Singel-Thomas ridende naken inn på hest.

– Det satte stemningen for resten av dagen, sier Ida Hennie til Sagene Avis.

– Da fikk alle senket skuldrene litt og ledd med de vi satt med.

Ida forteller at det var god stemning fra hun først kom til festivalen; her var alle glade og fulle av smil.

Hun og Eugen møttes først i en kø, før de bestemte seg for å spille hestesko. Senere tilbrakte de dagen på festivalen sammen.

Ida var ikke forberedt på å finne kjærligheten etter ti år som singel.

– Det var veldig tilfeldig og ikke noe jeg hadde sett for meg. Da vi møtes tenkte jeg «han fikk meg til å le». Vi utvekslet kontaktinformasjon og møttes uken etter. Nå er vi kjærester.

Ida har fått mye positiv respons på festivaldeltakelsen:

– Veldig mange ler litt fordi de syns det er gøyalt. Men det er bare hyggelig.

– Forelska i Hadeland

Også Thomas Engeset, som ikke har vært singel på noen år, er forelsket. I Hadeland. Det sa han til lokalavisen etter festivalen.

– Singelfestivalen var en 10 av 10, sprudlet han gjennom telefonen da vi snakket med ham i juli.

Nå ser han fram til å sende ut eposter for å høre hvor mange par det ble av festivalen og hvordan opplevelsen er i etterkant. Inntil videre har han fått flere tilbakemelding fra festivaldeltakerne.

– Det rørende er å lese meldingene fra alle som har fått troa igjen. Mange som har vært single en stund har nok mista litt energien etter å jakte på kjærligheten, men det skal jo bare være flott. Det virker som festivalen har gitt dem «vann på mølla», sier han til Sagene Avis.

I forkant av festivalen var Engeset usikker på hvordan han skulle fjerne den kleine stemningen som lett kan oppstå på slike arrangement. Å ri naken inn på en hest ble altså løsningen.

– Om jeg er litt idiot først, kunne det hjelpe å fjerne følelsen av at dette var noe kleint og skummelt. Jeg fikk høre at det å oppleve noe rart sammen skape en fellesskapsfølelse og «nå er vi i gang». Så det funket!

– Bedre enn datingapper

Det er ikke avklart om det blir singelfestival neste år:

– Vi må finne ut av om det går eller ikke. Vi har fått meldinger fra folk som lurer på om de kan forhåndsbestille billetter til neste år. Noen er til og med så ivrige at de mener vi må arrangere på nytt allerede i år. Det er veldig motiverende for oss. Vi får se om det er tid og trøkk nok til at vi klinker til igjen, sier Engeset.

Ida anbefaler på det sterkeste å dra dersom det blir arrangert igjen.

– Det er en mye bedre arena å treffe folk på enn gjennom datingapper, sier hun til Sagene Avis.

Hun dro dit selv uten store forventinger om hvordan festivaldagen ville bli.

– Men det er gjerne da man får de beste opplevelsene. Jeg kan anbefale å være åpen for det som skjer. Det var overraskende mange som dro alene, så det er ikke noe grunn til å være redd om man gjør det - man møter folk der uansett, sier hun.