Gå til sidens hovedinnhold

Etiske og grønne plasseringer | Terje Wollan Dahl (KrF)

– I mars 2020 raste finansmarkedene nedover og nervøsiteten var stor.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter at myndighetene i alle store økonomier la inn stimulanser, har markedene hatt en solid oppgang og for lengst passert nivået da pandemien slo til for fullt.

Dette viser betydningen av myndighetenes håndtering og interaksjon mellom myndigheter og marked. Vi kan være stolte av en regjering som har evnet å ta nødvendige grep for at landet skal komme best mulig ut av krisen.

Les flere valginnlegg her.

Etiske plasseringer

En annen trend er fokus på etiske plasseringer, benevnt ESG, Environmental, Social and Corporate Governance, altså ytre miljø, arbeidsforhold og styring og ledelse. Bærekraft, rettigheter for arbeidere og god ledelse er viktig for utvikling av sunne virksomheter.

KrF har hele tiden vært opptatt av de myke verdiene som mangfold, menneskeverd, rettigheter, naturvern og bærekraft. Avkastning er mer enn kroner.

Det er også blitt mer trendy å plassere i grønne virksomheter. Avkastningen ligger litt lavere enn hovedindeksen, men det er en oppadgående trend som vil fortsette å øke i omfang og avkastning.

Verdipartiet KrF

KrF er opptatt av at det grønne skiftet både gjelder prioriteringer fra regjeringens side og de tiltak som private gjør, både ut fra økonomi og ut fra en bevisstgjøring om klodens fremtid.

KrF er viktig for et godt samfunn med vekt på varige verdier.

Ester Mjøs fra KrFU var KrFs representant da utenriksministeren møtte Viken Skog og Treklyngen i juni. Ny teknologi og kompetanse er nødvendig i den grønne prosessen. Vi kan være stolte av lokale virksomheter som fronter fokus på bærekraft.

Norge trenger verdipartiet KrF.

Kommentarer til denne saken