Gå til sidens hovedinnhold

Ethvert menneskes liv er en egen liten gåte | Silje Garpestad

Artikkelen er over 2 år gammel

På skolen en dag for ikke altfor lenge siden fikk jeg muligheten til å se en film. En unik og annerledes filmopplevelse om mennesker. For hvem er vi, sånn egentlig?

Puls Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Filmen har fått tittelen «Mellom Oss», og er en dokumentar om mennesker og hvordan ulike personers liv ser ut. Skaperen av filmen ba nordmenn over hele landet sette inn videoklipp av deres verden, uavhengig av om det var av en spesiell begivenhet, eller bare noe helt hverdagslig. Målet var simpelthen å kunne vise at alle menneskers liv er en gåte, og at vi er så utrolig ulike – men samtidig like.
 

Vi fikk se flere menneskers virkelige verden, men på deres premisser. Ingen kamerateam rundt gjorde dem ukomfortable eller at de unngikk å fortelle deler av historien.

Det faktum at de filmet seg selv hvor, når og på deres egen måte, bidro til en større følelse av nærhet til de ulike menneskene på filmen.

Man fikk høre hele historien – upolert, genuin og med en ordentlig virkelighetsfølelse.

Det er mye snakk om hvordan vi alle blotter oss selv på sosiale medier, og er flinke til å fortelle andre at det går bra, selv om dette kanskje er en løgn.

Vi vil jo bare vise de beste sidene av oss selv og livet vårt. På sett og vis er dette forståelig, men samtidig er det viktig å kunne snakke med noen om du ikke har det så bra. Filmen har nettopp dette i fokus, at vi ikke egentlig aner noe om hva som foregår inne i hodet på en annen person.

Jeg tror denne filmen er ekstremt viktig, spesielt med tanke på den digitale revolusjonen vi nå er inne i.

Vi viser konstant alt det positive, og forbyr oss selv å kunne vise at vi en gang iblant har dårlige dager. Hvilket for øvrig er helt normalt, og noe alle har.

Det er derfor viktig at vi viser respekt ovenfor andre. For hvem som helst kan gå igjennom noe vondt – selv om det kanskje ikke virker sånn. Ethvert menneskes liv er tross alt en endeløs gåte.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken