Gå til sidens hovedinnhold

Et sukk i koronatider - hva mener avisen? | Thorleif Gravdahl

– Det burde være rett og riktig at monopolavisen klarlegger sine redaksjonelle synspunkter via ledere, skriver Thorleif Gravdahl.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mye inneliv og sosial distansering gjør at oppmerksomheten også rettes mot det som foregår i media. Ikke minst i lokalavisen.

Kommentarer fra redaktøren og debattleder påkaller oppmerksomhet. Disse opptar stadig plass i spaltene for meninger. (Tidligere Publikums røst).

For eksempel nærmest bobler redaktøren over av glede over at nå må banen endelig komme.

Redaktøren kobler dette til en gladsak om fine veiutbedringer og utfyllinger på Jevnaker. Gladsak på gladsak altså?

Sorgens kapittel

Nei, beklager - Jevnakerprosjektet og ny E16 er en gladsak – jenbaneprosjektet er dessverre et utdatert sorgens kapittel. Forskjellige og usammenlignbare prosjekter.

Les også

Jeg går heller i kirken enn i matbutikken | Øyvind Lien

Ikke ett betenkelig ord ytres om naturødeleggelsen Ringeriksbaneprosjektet medfører, ikke minst på våtmarksområder, fjord og dyrkamark. Saker som har avgjørende betydning nå.

Hvorfor har ikke Ringerikes Blad ledere som andre aviser med nær sagt respekt for seg selv, ledere - hvor avisens redaksjonelle linje og holdninger tydelig kommer frem?

Meninger kommer som drypp

Joda, synspunkter har lokalavisens ledelse, men de velger å la disse komme frem som drypp i menings-og debattfeltet, likestilte og blandet med alle innsenderes ulike meninger.

Les også

Dette har vi venta på så lenge! | Sissel Skjervum Bjerkehagen

Hvorfor er det blitt slik? – det ligger sikkert overveielser bak?

Det burde være mer rett og riktig at monopolavisen (uten forkleinelse for Ringerike Budstikke og Henning Log) klarlegger sine redaksjonelle synspunkter via ledere, enn bortgjømt i meningsfeltet. For meninger har avisen.

Kommentarer til denne saken