Man skulle kanskje tro at de fleste som føler anger, angrer på noe de har gjort, men slik er det ikke. De angrer på noe de ikke har gjort.

Det som går igjen hos mange, er at de angrer på at de ikke har hatt mot til å leve sitt liv slik de ønsket, men har innrettet seg etter hva andre mennesker mente.

Hvordan står det til med deg? Lever du livet ditt slik du selv vil, eller lar du deg styre av hva andre mener, eller hva du tror andre mener?

Andre har ikke ansvar

Andre mennesker har ikke ansvar for ditt liv. Det er det bare du som har. Forfatteren av boken «Kunsten å lede seg selv» beskriver livet som en bil hvor mange sitter i passasjersetet og lar andre styre bilen. Om du ikke allerede sitter bak rattet, sett deg der og ta kontroll med livet ditt. Det er imidlertid ikke nok å bare sette seg bak rattet – du må også vite hvor du skal.

Jeg opplever stadig mennesker som ikke er helt bevisst hva som er viktigst av det som er viktig i livene deres. Det er heller ikke så rart, når det er mange ting som er viktige. Da slippes rattet og lar det som skjer skje. Først senere blir man kanskje klar over at man skulle ha brukt sin tid på en annen måte.

Det finnes hjelp til å finne ut av hva som er viktigst av det som er viktig. Klarer du å finne ut av det, kan du igjen overta rattet og bruke din tid og oppmerksomhet til det som er viktigst for deg i livet ditt.

Hva er meningen?

Det har til alle tider vært stilt spørsmål om hva som er meningen med livet og det finnes mange filosofiske betraktninger om dette.

Kanskje er det så enkelt – og så vanskelig, som kunstneren Håkon Bleken skal ha sagt: «Ikke spør om meningen med livet. Gi det mening».

Om du klarer å bevisstgjøre deg selv på hva som er viktigst av alt som er viktig i ditt liv, kan du gjøre nettopp det: Gi livet ditt mening.