Det har blitt en slags tradisjon for flere å skrive et nyttårsforsett for det kommende året. Det blir en slags guide for hva du skal gjøre mindre eller mer av. Kanskje også hva du ønsker å oppnå i løpet av de neste 365 dagene, eller 366 hvis det er skuddår, selvfølgelig. Mange opplever et nytt år en type ny start til å bli en bedre utgave av seg selv, og det er nettopp her et nyttårsforsett kommer inn.

Spise mindre godteri?

Mange opplever et nytt år som en ny sjanse til å bli en bedre utgave av seg selv, og det er nettopp her et nyttårsforsett kommer inn. Det er likevel viktig å nevne at folks forsetter er svært forskjellige; noen ønsker å spise mindre godteri i det kommende året, mens andre har et mål om å spare opp nok penger til å kjøpe sin egen leilighet. Men det er akkurat dette som er kult med et nyttårsforsett – du kan selv velge hva enn du vil.

At man planlegger og tenker på å lage et slikt nyttårsforsett, kan bidra til at det er større sannsynlighet for at det blir gjennomført eller opprettholdt. Det er ofte slik at ting som blir nøye planlagt og tenkt gjennom har et bedre utfall enn noe som blir gjort spontant ut av det blå. Nå tør jeg ikke si alltid, men det er som regel tilfellet.

Allikevel er det dessverre slik at folk elsker å følge disse nyttårsforsettene sine til rundt midten av februar, og etter det er det stopp. Hvorfor er det egentlig slik? Gir folk opp og innser at de har laget uoppnåelige mål, som er mer eller mindre umulig å følge i lengden? Mange ender uansett opp med å sakte, men sikkert droppe de, noe som kan være litt dumt. Det er alltid positivt å jobbe med seg selv, andre rundt seg og verden.

Heit, men teit

Som en konklusjon er nyttårsforsett en kul greie, og jeg tror mange har glede av det – for en liten stund i det minste. Det er bra at man kan sette seg ned og reflektere over året som har gått, og da finne ut av hva man kan bli bedre til eller hva man ønsker å gjøre mer av. Og det er nettopp derfor nyttårsforsett-trenden hver desember er ganske heit, men også teit.

LES OGSÅ: