EØS – et fortiet virus!

KJEMPER: – Vi kjemper sammen for Norge - og heier på Nei til EU, skriver Jan Ivar og Tone O. Jansen.

KJEMPER: – Vi kjemper sammen for Norge - og heier på Nei til EU, skriver Jan Ivar og Tone O. Jansen. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I motsetning til Covid19 er ikke EØS et mye omtalt virus. Selv om vi i Nei til EU har forsøkt. Dette virus rammer ikke alle like direkte så det har ikke vært interessant for mediene. Ingen legges inn på sykehus av dette viruset.

Likevel er landet rammet mer dramatisk enn av noe annet virus vi kjenner til. Men ikke alle merker det på skadelig måte for forskjellene øker.

LES OGSÅ: Høie positiv til EUs mer liberale fargekart for reiserestriksjoner

Grunnloven – vårt forsvarssystem svekkes av sterke indre og ytre krefter. Vår juridiske beskyttelse omgås av våre motstandere.

Har erfart at virus er farlig

Mange i folkebevegelsen Nei til EU har erfart at virus er farlig – men forsvaret har vært defensivt. Nå må vi endre metode før det er for sent.

Oppmerksomheten rundt Covid19er viktig og riktig – likevel kan fokuset oppleves uproporsjonalt sammenlignet med EØS-konsekvensene på samfunnskroppen. Men spisskompetanse på dette har vi ikke. Det er kun vår politiske intuisjon, må vi kunne innrømme, etter lang erfaring.

Vår kompetanse i Nei til EU er de facto på EØS-viruset. Og den er stor – alle vil kunne se hva vi har produsert de siste 25–30 år. Vi er kunnskapsbasen på EØS, men også på EU og oppbygging av Europas forente stater.

EU presser Norge med nytt «trafikklys»-system

Sprer seg i kroppen

Men EØS-viruset sprer seg fortsatt i kroppen og nå øker smertene. Vi har dokumentasjonen. Vi har dessverre ikke klart å stoppe det likevel. Noen lever åpenbart godt med dette viruset. Noen har tatt kontroll og vi har latt det skje.

Som en usynlig hånd har det spredt seg over landet dette viruset, til den innerste krok og inn i de minste kommunesentra. Innsatsmidlene er etter feil diagnose og svært skadelig for vår helsetilstand.

Vi trodde lenge at landet hadde gode forutsetninger for å stå mot de stadig sterkere angrepene på samfunnskroppen. Dessverre har mange vært naive eller befunnet seg i en tilstand av fortrengning og ønsketenkning. Vi i Nei til EU har bevart troen på at folkeopplysning virker – i lengden.

Vi har mer enn 25 års erfaring med hard jobbing. Det vil lønne seg til slutt, har vi tenkt. Men noe har gått helt galt over 13.000 lovendringer har EU fått til.

Infisert av fri flyt

Samfunnskroppen er infisert av fri flyt, og det indre markedets logikk forhindrer felles innsats. Kampen mot Covid19 og EØS er begge svært krevende. Heldigvis blir vi stadig flere som vil gå ut i denne viruskrigen.

Ethvert overherredømme er fiendtlig. Våre fremste eksperter krever endring av Grunnlovens paragraf § 1 mfl. Norge er blitt et lydrike er påstanden. De krever en EØS-oppdatert Grunnlov.

Alternativet er å ta opp kampen for en fri og frisk kropp. Flere blir motiverte av alvoret. Vi i folkebevegelsen vet hva vi vil med Norge – vi krever en suveren organisme uten tvangstrøya EØS. Vi krever retten til å velge vår egen vei basert på et solidarisk sinnelag. All virus-motstand må være samfunnstilpasset og kunnskapsbasert.

Bli med i kampen mot begge virus, også et godt liv for flertallet og enkeltmennesket og frihet for landet er hva vi krever!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken