Etter 13 år gamle Jennie Mayer Borgersens bortgang har det vært opprettet en rekke innsamlingsaksjoner og spleiser. Flere av disse har gått til Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord (LFSS), som er en frivillig organisasjon.

Den største innsamlingen, som ble satt i gang av Susann Johnsen, er nå avsluttet, og her endte beløpet på formidable 465.815 kroner. Disse pengene har kommet fra rundt 2.500 givere.

– I tillegg kommer en spleis samt donasjoner via Vipps. Dessuten hadde begravelsesbyrået en donasjon. Vi har ikke full oversikt ennå, men i alt blir det nesten en halv million kroner, og erfaringsmessig pleier det å komme noen drypp også i etterkant, forteller Lena-Maria Haugerud, leder i LFSS.

LES OGSÅ: Jennie (13) tok sitt eget liv: – Håper å hjelpe andre med åpenhet, sier foreldrene

Er i dialog med familien

Hun sier at de er overveldet og sliter med å sette ord på hva dette betyr for dem.

– Vi er en liten og ganske anonym organisasjon, så for oss er det stort å få et slikt beløp og anerkjennelse og tilbakemeldinger. Vi er i dialog med familien for å se hvordan vi skal forvalte disse pengene, sier Haugerud.

Vanligvis forsøker hun å takke hver enkelt giver, men i dette tilfellet blir det vanskelig. Hun har derfor lagt ut en takk på Facebook-siden til LFSS.

«Først vil vi sende en hilsen til familie og venner, vi tenker på dere. Dette er så ufattelig trist. En stor felles takk til alle dere der ute som har bidratt til denne innsamlingen som nådd rekord målt i våre øyne og omfang. Vi kunne aldri i verden tro på en slik respons,» skriver hun blant annet.

Jobber med chat og kampanjer

Tidligere har Haugerud uttalt til Bygdeposten at organisasjonen er i ferd med å gjenåpne en chat som de måtte legge ned i oktober i fjor på grunn av pengemangel.

– Denne har vi fått øremerkede midler til, så den jobber vi med å få på plass igjen.

I tillegg jobber organisasjonen for tiden med en rekke landsdekkende kampanjer – blant annet «Ei hand å holde i» rettet mot videregående skoler – og et treårig e-læringsprosjekt. De skal også arrangere en nasjonal konferanse med navn «Fra holdning til handling» i mars.

Les også

Vi må ut av tabutåka – og tørre å spørre | Sissel Skjervum Bjerkehagen