Gå til sidens hovedinnhold

Engasjerende høyhusdebatt ved fossen | Kay Magne Steen

– Hvorfor ikke sette kontorbygget på Hvervenkastet, der det kan opptre i flokk, og passe litt bedre inn enn hva jeg ser for meg at det vil gjøre vegg i vegg med fossen?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg nyter en rolig formiddag i solveggen, og kjenner hvor godt det er å slippe å måtte ut på noen dagen, før ny vaktperiode.

Ungene har knapt nok tittet fram fra under dyna. Det eneste som fyller luften med lyd nå, er trekkfuglene som kommer innover Østlandet i bølger.

Ulike synsvinkler

Jeg flyttet ut fra sentrumsområdet for kort tid siden, og angrer meg ikke for dette. Nå i dag, med kaffekoppen som ledsager, har jeg sittet og lest meg litt opp på ulike synsvinklinger knyttet til område ved bybrua. Det er ingen tvil om at dette engasjerer mange.

Les også

– Veien til vinn-vinn | Ole L. Tøsse

Naturlig nok vil dette området både vekke interesse, skape ideer for mange og bidra til diskusjoner opp mot hvordan dette stedet skal utnyttes og ivaretas for byens beste. For en utvikling av byen, bør jo være for byens beste. Og hva vil det si?

Det vil nok si veldig mye for veldig mange. For meg betyr det at det skal kunne være noe som er bærekraftig hva gjelder næring. Det bør være bærekraftig i form av at innbyggere har et sentrumsområde som kan ferdes i. Som innbyggere kan nyte fridager i.

Eller som kanskje bidrar til at de som trives med og ferdes rundt om i landet vårt, har steder og oppsøke. Enten det være seg for og skue fossen i sin prakt eller strekke litt på beina i forbifarten, og ta en liten rusletur nede ved elva.

Oppsøker elvekanten

Selv har jeg sittet ved Gledeshuset og tatt en kaffekopp og sett med et fornøyd blikk at mine barn kunne oppsøke elvekanten. Se på fossen, mate ender eller faktisk bare oppholde seg i det som faktisk er en liten oase i Hønefoss.

Som Ole L. Tøsse skriver avslutningsvis i sitt innlegg: Hvorfor ikke sette opp dette kontorbygget på Hvervenkastet?

Der kan det opptre i i flokk, og passe litt bedre inn enn hva jeg ser for meg at det vil gjøre vegg i vegg med fossen. Og min umiddelbare bekymring til dette med en økning av kontorplasser mitt i byen, er tilfart. Komme seg fram og tilbake fra hjemme og jobb.

Les også

En kamp om høyde versus plassmangel

Det høres jo ut som om det er plass til fryktelig mange kontorpulter i en slik koloss av et bygg. Skal alle de menneskene samkjøre eller ta kollektivt?

Flere veier?

Ligger det noen planer for utvidelse av veier inn og ut av byen? Kanskje man kan utnytte et så høyt bygg som forankringspunkt for en taubane? Ikke veit jeg. Men det jeg veit, er at arbeidsplasser og samlingssteder bidrar til økt trafikk.

Selv kjører jeg to barn til og fra skole siden jeg ville ut av sentrum og ikke har bybussen snublende på utenfor trappa mi. Og man kommer jo ikke utenom og se på dagens belastning på veinettet i byen når en snakker om utbygging.

Min tanke er at man kanskje kan endre litt fokus. Gjøre noen tiltak som bidrar til litt mindre trafikk i byen.

Gjøre større deler av dette sentrumsområdet mer egnet for fottøy, sykkel og ellers utfoldelse som ikke innebærer bruk av bil og andre typer framkomstmiddel?

Mer egnede steder

Som Tøsse sier: Hvorfor ikke samle slikt på mer egnede steder og gjøre livet til de som skal fram og tilbake til jobb OG de som nyter en fin dag til fots ved elva, litt lettere?

For ikke snakke om ikke å bidra til at de allerede lange køene i ukedager blir enda lengre?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.