Gå til sidens hovedinnhold

Endelig skulle det lykkes for HBBK-jentene – G15 måtte gi tapt på slutten

Artikkelen er over 2 år gammel

Både J19 og G15 var i aksjon for HBBK i helgen.

Innsendt

Selv om det var flere forfall til kampen av forskjellige grunner, var HBBKs J19 innstilt på å kjempe. Det ble en grei start på kampen, men etter å ha tatt ledelsen på et fint angrep, skulle det vise seg at ballen ikke så lett fant veien gjennom kurven.

TNT-jentene ledet da også 15–7 etter den første perioden. Den andre perioden fortsatte på den samme måten, slik at TNT-jentene ledet 25–11 etter litt over halvspilt periode.

Snudde kampen

Så begynte imidlertid HBBK-jentenes harde forsvarsarbeid å betale seg. Sakte, men sikkert gnagde HBBK seg innpå.

Dessverre var en av HBBKs sterkeste returtagere, Helga Mjøs, uheldig å tråkke såpass kraftig over at hun var ute resten av kampen. Likevel fortsatte HBBK-jentene å stå på, og halvveis lyste tallene 20–25 fra tavlen.

Les også

– Alle går etter vår toppspiller med tjuvtriks

 

Ville vinne for Helga

I pausen bestemte jentene seg å vinne for Helga. Etter en litt vond, start med 5 kjappe poeng mot, så det tungt ut. Men de siste 4 minuttene av den tredje perioden, viste jentene noe av det man visste de kunne. Etter tredje periode ledet de faktisk 36–35.

I den siste perioden, sto kampen og vippet halvveis i perioden, men så hentet jentene fram krefter de nok ikke selv visste de hadde, og dro ifra til en 53–45 seier.

Et artig poeng er at alle kom på scoringslisten denne gangen.

Spillerne bak seieren og scoren: Malene Grannegård (7p), Elisabeth Jin (4p), Mariell

Lindstadhagen (8p), Helga Mjøs (2p), Cathrine Fornæss (10p) og Maria Erlandsen (22p).

LES OGSÅ: Ny HBBK-seier i 1. divisjon – slo Kongsberg med 30 poeng

Måtte gi tapt på slutten

Også G15 var i aksjon søndag. Kampen mot Kjelsås 2 ble ikke som de hadde håpet på.

Kjelsås spilte aggressivt forsvar og brukte fysikken sin offensivt, noe som gjorde det vanskelig for HBBK-gutta.

Etter en god åpning av kampen og ledelse 16–8 ved halvspilt første periode så det lyst ut for HBBK-gutta. Kjelsås våknet i siste halvdel av perioden og hadde en 2–10 run som gjorde at det sto 18–18 etter de ti første minuttene.

Les også

Dragisa (22) og Nikola (33) fikk endelig spille sammen i HBBK-trøya

 

Avgjorde i siste periode

Det ble en jevn start på den andre perioden før Kjelsås opparbeidet seg en 4–5 poengs ledelse. En sterke avslutning av Hønefoss-gutta førte til at det skilte to poeng halvveis, 34–36 i favør Kjelsås.
Den tredje perioden fortsatte i samme spor og først mot slutten rykket gjestene litt ifra til ledelse 49–55 før de siste ti minuttene.

Kjelsås ville mest i den fjerde perioden og skaffet seg fort en ledelse på ti poeng. Denne ledelsen økte til 20 poeng ved halvspilt siste periode. HBBK satset hardt på å gjøre nederlaget så lite som mulig og var bare 11 poeng bak med to minutter igjen. Det glapp litt mot slutten slik at gjestene fikk inn noen enkle poeng og vant med 16 poeng, 64–80.

Jakter på sluttspillplass

HBBK og Kjelsås kriger om andreplassen og dermed sluttspillplass første helga i april i Hønefoss Arena. Før de siste kampene er det Kjelsås som ligger foran HBBK på innbyrdes oppgjør. Kjelsås skal møte ubeseirede Centrum Tigers borte i sin siste kamp, mens Hønefoss har igjen to kamper mot Skjetten 2.

Les også

Henry fra Hønefoss skal løfte basketherrene fram i 1. divisjon

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.