Gå til sidens hovedinnhold

Endelig seriestart for basket-jentene

Lørdag kunne Hønefoss BBKs to jentelag, J14 og J15, endelig trekke på seg spilledraktene igjen.

Innsendt

Serieoppsettet var slik at begge lagene startet årets sesong på hjemmebane. Siden de to jentelagene som spiller i henholdsvis J14 og J15 trener sammen, passet det utmerket med felles sesongstart. Det var meget spente jenter som møtte opp i Hønefoss Arena. Spesielt var dette en spennende dag for J14.

Dette laget består av jenter som er nye innen basketball, og kun har erfaring fra skolecupen, pluss jenter som har spilt «easybasketball». Easybasket spilles på mindre baner og tilpassede regler, slik at det også for disse spillerne var en spennende overgang til helt ordentlig basketball.

Tøff motstand

Motstanderlaget for begge jentelagene var Ammerud. Dette er en av de mest anerkjente basketklubbene i landet, og bare navnet kan virke skremmende. Da kampen startet, viste det seg fort at Hønefoss-jentene så absolutt ville by opp til kamp om poengene. Etter en meget god start fikk de en god ledelse, men Ammerud-jentene kom etter hvert sterkere.

Les også

Hytteplan-gjengen blir nedringt fra utlandet: – Det har tatt helt av

Selv om kampen jevnet seg noe ut, kunne ikke Ammerud stå imot en sterk avslutning av innsatsfylte Hønefoss-jenter. Da sluttsignalet gikk var det fornøyde jenter og gledelig mange supportere som så tallene 50–30 lyse fra scoringstavla. Et gledelig poeng i kampen var også at svært mange av spillerne kom på scoringslista. Dette var en kjempestart for et nytt spennende lag.

Dobbeltseier

Rett etter kampen var J15 i gang med oppvarming til deres kamp. Disse jentene hadde en sterk forrige sesong og kjempet i toppen da «koronastoppen» kom. Laget kom da også godt i gang i sin kamp, mot et robust og hardtspillende Ammerud-lag. Selv om laget hadde noen korte perioder da de ikke fikk den uttellingen de gjerne skulle hatt etter sitt gode spill, var det egentlig aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne.

Les også

Tom-Erik (40) tar helt nye grep for å redde senteret: – Vanvittig mye jobb

I løpet av kampen fikk jentene til gode kombinasjoner, og flere viste stor framgang i forsvarsarbeidet. Det blir spennende å følge utrolig treningsvillige jenter i kampene utover. Fravær fra trening er en sjeldenhet blant disse jentene, så det bør være gode muligheter for fortsatt framgang. Det var en lettelse og glede blant jentene da de så tallene 63–40 lyse fra scoringstavla ved kampslutt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.