Braata er en av ildsjelene i løypelaget til IL Holeværingen, som kjører løyper på kryss og tvers i Hole-bygda når snøforholdene tillater det. Og det har vært en sjeldenhet de siste årene.

– Nå er vi optimister, for første gang på lenge, sier Braata.

Onsdag skal det nemlig lave ned med 15-20 centimeter snø. Så får vi jevnt, daglig påfyll helt gjennom helgen. Så kan det slå over i mildere vær og noe regn i starten av neste uke, men her er usikkerheten i værvarselet fortsatt stor.

LES OGSÅ: Forskjellen er betydelig: Dette spiser rekkevidde på elbilen din

Har regnet bort

– Vi har slitt i flere år med å kunne kjøre løyper. Det har virkelig vært elendig! konstaterer Braata.

Vinteren 2021-2022 var det noen få dager med skispor i Hole, før det hele regnet bort. De to vintrene før dette var snøen så å si fraværende.

– Det må være minst fire år siden sist, slår Braata fast.

I vinter har noen allerede kunnet gå skitur i deler av løypenettet i Hole. Under mildværet i nyttårshelga gikk det hardt ut over løypene, men en god såle overlevde snøsmeltingen. Den sålen er god å ha når snøen skal komme i større mengder nå.

– Vi har allerede gjort mye jobb, og fått en god såle. Det skal ikke så mye til for å få vedlikeholdt gode løyper på mange steder i Hole, sier Braata.

LES OGSÅ: Nå kommer snøen

Betyr noe for folk

Han er glad for å gi et skikkelig lavterskeltilbud til holeværingene. Å ta på seg skiene like utenfor utgangsdøra har stor verdi.

– Det betyr noe for folk, dette, sier Braata.

Han legger ikke skjul på at det er frustrerende å sitte med topp løypekjører-utstyr uten å få brukt det, i år etter år.

– Det er jo mange som har bidratt med midler slik at vi har kunnet få maskiner og utstyr på plass. For dem er det godt å se at det faktisk kommer til nytte. Og vi er jo glade for at det blir et resultat som folk kan ha glede av.

Løypekjøringen kan du følge på nett på skisporet.no, der du ser hvor løypemaskiner og scootere har kjørt de siste timene og døgnene.