– Etter tre vanskelig måneder som artist, har jeg endelig lov til å gjøre det jeg elsker mest i hele verden – nemlig spille live, skape følelser og ha kontakt med et lyttende publikum, sier Nikoline til Ringerikes Blad. .

For henne er dette den viktigste og fineste delen ved å skape musikk.

– Det blir helt magisk å kunne komme tilbake til «hverdagen» og ikke minst komme hjem igjen til Hønefoss, sier Nikoline, som bor i Oslo.

Hun skal framføre låtene sine helt alene, nedstrippet for all produksjon.

– Sjelen i låtene skal få skinne, helt uten filter, sier hun begeistret.

Indisk pumpeorgel

Hun skal ha med seg et harmonium, nærmere bestemt et indisk pumpeorgel, synth, vokalboks og et keyboard for å skape en unik auditiv atmosfære.

– Jeg ønsker virkelig at kulturlivet sakte, men sikkert skal komme tilbake til normalen – og dette er noe jeg føler vi trenger alle sammen. Alle trenger muligheten til å spise en god pizza, ta seg et glass vin og nyte god musikk – på «vanlig» måte, sammen med mennesker vi er glad i. Og det er denne atmosfæren jeg vil prøve å skape på tirsdag, sier hun.

Konserten skal foregå på Strømmehotellet, kanskje bedre kjent som General Hotell på Helgelandsmoen. Hotellet tilpasset virksomheten da koronapandemien rammet dem slik at det kunne gjennomføres livekonserter og møter digitalt. Hotellet samarbeider med All entertainment om konseptet.

Debuterte i fjor

Tirsdag blir det altså konsert med publikum.

Tematikken AYKOs tekster strekker seg fra fortellinger om angst og usikkerhet, til kjærlighet og nostalgi.

AYKO debuterte med singelen «Dream Fighter» april i 2019. Dette førte til at hun ble valgt til å delta på OverOslo’s talentsatsing «GNIST» som førte til en direkte booking til festivalen hvor hun delte festivaldag med artister som Sondre Justad, Fieh og No. 4. Sommeren ledet til flere bookinger.

AYKO holdt for øvrig en stuekonsert 20. mars, som ble sett på nett av 15.000.

18. juni er det ny konsert på Helgelandsmoen, «OC Øen med musikalske gjester.»