Da er avgjørelsen tatt, og forhåpentligvis blir dette et endelig vedtak. Demokratiet fungerer.

Ser fremdeles at noen vil ha omkamp, noe som er mer vanlig her i distriktet enn at man godtar beslutninger. Ringerike er jo kjent for å ha omkamp på omkamp på mange av de sakene som har vært oppe.

– Bruk energien på andre saker

Som innbygger håper man at når noe er vedtatt og banket igjennom går man videre. Det hadde vært fint for en gangs skyld at våre lokale politikere (SP) lar dette ligge. Aksepter at det ikke ble som dere ønsket. Dette blir bare uforutsigbart for alle, om du liker avgjørelsen eller ikke, la nå utbygger få bygge.

Dere politikere har jo mange andre viktige saker å ta stilling til, så bruk energien på det.

Jeg må innrømme at jeg har fulgt debatten og har vært på siden som ikke ønsket noe høyhus, men er slik laga at det aldri kommer noe ut av stadige omkamper.

Aksepter resultatet å gå videre.

– Vi finner andre saker

Så på den andre side: Under debatten har jeg lagt merke til at argumentasjonen som har gått igjen er at prosjektet skal være både klimavennlig og bygd for fremtiden. Nå ser jeg frem til at Tronrud bygger et klimavennlig bygg, et bygg for fremtiden.

Det finnes flere eksempler å følge, og man trenger ikke se lengre enn til Oslo og Løren hvor det er solcelleanlegg og grøntområde på taket. Hva med å brenne biodiesel av matavfall? Men her må man sikkert samarbeide med andre noe som sikkert er mulig. Hva med gjenbruk av materialer? Bygge i massivt tre? Går ut ifra utbygger stiller med fossilfrie anleggsmaskiner. Alt dette er sikkert allerede ivaretatt.

Gleder meg til å følge med når bygget snart reiser seg. Ønsker utbygger lykke til. Stå på, dette blir bra!

Vi finner nok av andre nye saker og ting å ergre oss over.